Vähän kesästä, juhannuksesta ja epävarmuudesta

Tänään alkaa juhannus ja kolmen päivän vapaat, siis ihanaa miten ihanaa! Ja enää viikko, tasan viisi ja puoli työpäivää, niin mulla alkaa kuukauden kesäloma!! Tai no työttömänä mä sen ajan olen, mutta kuitenkin! Ensin mulla piti olla kolmen viikon loma, ja sillä ekalla viikolla oli tarkoitus tehdä pari kertaa pientä keikkatyötä. Mutta sitten ei tarvinutkaan ja pomokim pidensi mun lomaa/ työttömyyttä viikolla!  Niin paljon kuin tykkäänkin mun työstä, niin kyllä mä jo lasken päiviä lomaan: enää viisi kokonaista päivää ( ja yksi puolikas). Ihanaa. Loma on tarpeen kaikille, ihan sama miten paljon rakastat työtäsi.

Tietysti tää eka työvuosi on ollut myös rankka. Ja kiva. Lapset on ihan parhaita ja niin aitoja. Heidän kanssaan on parasta työskennellä. Oon kuitenkin kipuillut oman epävarmuuteni kanssa koko vuoden. Kun ei ihan uskalla jutella muille aina niin rohkeasti ja on vaikea keksiä puhuttavaa. Tai kun ei ihan vielä osaa kaikkea työssään. Pitäisi vain rohkeasti tarttua tuumasta toimeen ja tarttua myös niihin kaikista jännittävimpiim juttuihin, edes vähän enemmän. Muuten niitä ei voi oppia.Vaikka vähän jännittää. Mulla on usein ollut sellainen pakenemisrefleksi, etten ihan uskalla kohdata niitä pelottavia haasteita, esimerkiksi töissä. Oon huomannut sitä välttelyä myös tänä vuonna töissä, mutta oon mennyt siinä myös vähän eteenpäin. Ja on sitä havaittavissa myös läheisissä ihmissuhteissa, kun ei aina oikein uskaltaisi vaikka puhua vaikeista asioista tai esittää omia toiveitaan ääneen. Jos se toinen vaikka suuttuu… Mutta välillä pitää astua epämukavuusalueelle kasvaakseen, ei tietysti liikaa. Pieni tai välillä suuri askel kerrallaan. Välillä epäonnistuen ja siitä oppien. Sitten ehkä jo ensi kerralla onnistuu taas! Ja jos ei kokeile, ei voi tietää, mikä toimii itselle ja mikä ei!

Niin ja se juhannus! Meinaan ottaa siitä kaiken ilon irti. Nukkua niin pitkään kuin nukuttaa ja sitten vähän laiskottella. Ois mulla suunnitteilla myös piknik kahden kaverin kanssa, mennään joko pihlajasaareen tai kaivariin. Sääkin näyttää lupaavalta ulkoilun suhteen! En malta odottaa. Lomalla on suunnitteilla sitten matka Latviaan poikaystävän kanssa. 😍 Ja pitäähän se käydä Jyväskylässä myös!

Mitä teillä on suunnitelmissa juhannuksena tai kesällä? 🙂 Ja yrittääkäähön olla ottamatta liikaa paineita mistään, kesällä saa ennen kaikkea nauttia! ☀️

hyvinvointi mieli hyva-olo terveys
Kommentit (2)
 1. vilhelmiina hellstén
  23.6.2022, 13:46

  Lapset on <3

  Itse hain juuri sosionomiksi ja haave on päästä sen kautta tekemään työtä lasten parissa. <3

  Ja kun muistaa että työn kautta me täällä opitaan, ei tarvitsekaan osata kaikkea heti. Vaan pikkuhiljaa ja askel kerrallaan, niin kuin kirjoitit. Niin edetään elämässäkin, askel kerrallaan ja silloin muodostuu se meidän näköinen elämä. Ja kun muistaisi että kaikki me ollaan epävarmoja jollain tavalla ja joistain asioista. Me ollaan ihmisiä vikoineen, olisikin täydellinen maailma jos kukaan ei tuomitsisi ketään, kaikki sais vaan olla täysin auki ja sinut itsensä kanssa.

  Ihanaa keskikesää ja lomaa(matkoineen)!😍

  1. Vilma Heiskanen
   23.6.2022, 20:53

   Lapset on on kyllä. ❤️

   Oi, kuulostaa hyvältä, onnea opiskeluihin! 🙂 Varmasti palkitsevaa työtä!

   Ja niinhän se on, että kaikkea ei tarvitse osata heti, vaan elämä on yhtä oppimista askel kerrallaan. Ja meillä kaikilla on ne omat epävarmuudet! ❤️

   Oispa täydellistä, jos kukaan ei tuomitsi ketään! 😍

   Kiitos, ihanaa kesää myös sulle! 😍😍

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *