Aivan ihana parsapiirakka

image.jpg

Oi-joi-joi, tämä oli niin hyvää. Erittäin helppo juhlatarjottava, sillä tämän pystyi tekemään valmiiksi edellisenä päivänä ja toimi hyvin myös jääkaappikylmänä tarjoiltuna. Piirakka oli erittäin mehevää ja maut olivat muutenkin kohdillaan.

Tässä piirakassa on noudatettu melkein täydellisesti maku.fi:n ohjetta. Ainoat tekemäni poikkeukset olivat seuraavat:

  • käytin juustona ’maukkaampaa’ Oltermannia (punareunainen pakkaus)
  • pohjassa luki alkuperäisessä ohjeessa perunahiutaleita, joiden tilalla (vai tarkoittivatko ne nimenomaan näitä?) käytin valmisperunamuussihiutaleita (olipa pitkä sana), valitsin kaupasta sellaisia hiutaleita, joissa oli mahdollisimman paljon perunaa ja jotka olivat laktoosittomia
  • purjon korvasin kevätsipulilla (niin paljon parempaa)
  • mustapippurin korvasin valkopippurilla
  • oman haasteensa aiheutti se, että reseptin ainesosalistauksessa ei lukenut persiljaa, mutta itse ohjeessa oli mainittu ’hienonna persilja’ ja ’lisää persilja’, ei mitään hajua paljon sitä persiljaa piti laittaa, mutta itse heitin sitä taikinaan about puolisen desiä 🙂

Alla muutamia vaihekuvia piirakan teosta, suosittelen kokeilemaan tätä!

image.jpg

 

image.jpg

 

image.jpg

 

image.jpg

P.S. Muistattehan että tulevana lauantaina järjestetään Siivouspäivä? Itse osallistun siihen tänä vuonna ensi kertaa omalla myyntipisteellä, siitä lisää huomenna! 🙂

Koti Ruoka ja juoma DIY

Kesäinen salaatti, osa 1

image.jpg

Viime perjantaisten syntymäpäivieni suolaiset tarjottavat onnistuivat tällä kertaa just eikä melkein. Makeissa tarjottavissa oli omat karikkonsa, mutta niistä lisää joku toinen kerta. Tarjolla oli muun muassa kahta erilaista kesäistä salaattia, joista tässä toinen. Valitettavasti en kerennyt juhlahuminassa ottaa enempää kuvia ko. annoksesta, aika (ja tarjottavat) kului erittäin nopeasti.

KESÄINEN SALAATTI

  • makeaa friseesalaattia
  • herneenversoja
  • pannulla paahdettuja kesäkurpitsansiivuja
  • paahdettua halloumia (itselläni tosin tuo taisi virallisesti olla ’grillijuustoa’, sillä en niin paljon pidä lampaan- tai vuohenmaidosta, jota taas kunnon halloumista löytyy)
  • ohuiksi suikaleiksi leikattua punasipulia (käytin sipulin kuuman veden alla ennen salaattiin laittoa, jotta pahin kitkeryys häviäisi)
  • ohuiksi siivuiksi leikattuja mansikoita

Salaatinkastikkeeksi sopii oikein hyvin esimerkiksi vaalea balsamico (itselläni oli sen ohella tarjolla myös valkosipulikastiketta, joka ainakin omaan juhlaväkeeni upposi paremmin 😉 ).

Koti Ruoka ja juoma DIY