Ryhtiliike 2

image.jpg

Seuraavaa ryhtiliikettä mietin pitkään ja ’kuivaharjoittelinkin’ jo joitain ehdotuksista. Päädyin ottamaan tällä kertaa jo kommenteissakin ehdotetun vedenjuonnin työn alle.

Olen aina ollut erittäin huono juomaan vettä, se on maistunut lähinnä treenin jälkeen tai erittäin helteisenä päivänä. Ravintolassa tilaan usein ruokajuomaksi kuitenkin vettä, mutta kotona tai töissä se ei maistu ruokajuomana. Juon yleensä ruuan kanssa rasvatonta maitoa joskus saatan ottaa myös mehulasillisen. 

Nyt olisi tarkoitus alkaa lisäämään veden nauttimista ihan arjessa, joko hana- tai maustamattomana kivennäisvetenä. Kahta litraa ei näin ’kylmiltään’ pysty päivittäin juomaan, mutta lähdetään pienemmistä määristä liikkeelle. 

Ensimmäisen viikon (sunnuntaista lauantaihin) aikana aion juoda 0,5 litraa vettä päivässä, seuraavana sunnuntaina lisään määrän litraan, sitä seuraavana puoleentoista litraan ja neljännellä viikolla siihen kahteen litraan päivässä. Katsotaan miten onnistuu, vinkkejä otetaan vastaan 😉

 

P.s. Edellinen ryhtiliike, tupakkalakko, on onnistunut paremmin kuin hyvin. Kertaakaan en ole langennut vaikka erittäin usein on tehnyt mieli, viimeksi tänään. Takana 22 tupakatonta päivää, rahaa säästynyt yli sata euroa. 

Suhteet Oma elämä Mieli Terveys

Viikonlopun ruokaorgiat

Oi että rakastan viikonloppuja, jotka eivät ole pakattu täyteen ohjelmaa ja actionia. Hyvin arkisen viikon ja majatalona toimimisen jälkeen kaksi päivää täysin omaa aikaa tuntuu niin rentouttavalta. 

image.jpg

Tästä koostui lauantain ruoka. Possun pihvejä, uunipaahdettuja kasviksia sekä valkosipulimajoneesia. Kaikki onnistui aivan täydellisesti (ei sillä, että omakehu haisisi 😉 ), vaikka kokeilin uusia juttuja. (Off topiccina: mikä siinä on, että kun kokeilee jotain ensimmäistä kertaa, se onnistuu erittäin hyvin, mutta toista kertaa samaa reseptiä tehdessä joku osa menee aivan puihin?)

image.jpg

Possun pihviin ei ole lisätty kuin ripaus suolaa. Onnistuin paistamaan pihvit tällä kertaa erittäin meheviksi. Yleensä pihvit tuppaavat olemaan pannulla hieman liian pitkään ja lopputulos on kuivahko. Uuniin heitin parsakaalia ja punajuuria paahtumaan. Kerrankin osasin laittaa tarpeeksi mausteita, suu lauloi näiden kohdalla hoosiannaa 😉 (voin laittaa reseptiä tulemaan myöhemmin). 

image.jpg

Mutta se missä itseni yllätin, oli valkosipulimajoneesi. Olen jo pitkään kuolannut Isyyspakkaus-blogissa ollutta majoneesiohjetta, joka on vaikuttanut liian helpolta ollakseen totta. Olen majoneesia tehnyt itse viimeksi yläaste-ikäisenä. Köksän tunnilla onnistui täydellisesti, mutta kotona juoksettui joka toinen kerta. Heitin pyyhkeen tiskiin yli kymmeneksi vuodeksi, mutta päätin tänään ihan ex tempore lähteä kokeilemaan Tommin ja hänen rouvansa reseptiä. Kaikkea muuta reseptiin kuuluvaa löysin kaappien kätköistä, mutta Dijon-sinappi oli kohdannut jääkaapissa viimeiset päivänsä jo hyvän aikaa sitten.

image.jpg

Seuraava haaste oli oikean mallisen astian löytäminen (mahdollisimman optimaalisen kokoinen sauvasekoitinta varten), mutta ongelma ratkesi, kun olin hetken kollannut kaappeja läpi; Starbucks-muki, juuri sopivan kokoinen. Ainekset kuppiin ja sauvasekoitin pohjaan kiinni. Hetken jännitti ennen kuin uskalsin päräyttää. Majoneesin valmistumiseen meni muutama sekunti ja siitä olisi pitänyt saada videota tai siis lähinnä omista ilmeistäni; epäusko, jännitys, hämmennys, riemu 😀 Majoneesi onnistui siis täydellisesti! Kouluarvosanaksi 10-, se Dijon-sinappi olisi sopinut kyllä siihen kuin nappi silmään. 

image.jpg

Koko aterian maku 5/5, aikaa meni yhteensä noin kolme varttia. Uunikasvikset veivät pisimmän ajan, mutta kerkesin kyllä sinä aikana katsomaan digiboksilta Muodin huipulle all starssia, joten koko aika ei mennyt keittiössä. Helppo ruoka kaiken kaikkiaan, tiskiä tuli kyllä jonkin verran (ja minähän olen niin innokas tiskaaja) ;).

Summa summarum: Hyvän ruuan ohje; inspiroidu muiden blogeista. 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli