3 kivaa kesäretkeä

Hävettää myöntää, mutta olen joskus ollut sitä mieltä että kotimaan matkailu ei kiinnosta minua sitten tippaakaan. Ajattelin että täällä ei ole mitään kiinnostavaa, ja jotenkin mielsin että kaikki kauniit ja upeat kohteet ovat ulkomailla. Typerä minä. Onneksi olen tullut järkiini.

Tänä kesänä olemme lomailleet kotimaassa, ja olen kymmeniä kertoja huokaillut että täällä on niin kaunista. Aluksi suunnittelimme asuntoauton vuokrausta, mutta emme löytäneet budjetille, koirille ja ajankohdalle sopivaa ratkaisua, joten menemme lyhyempiä reissuja. (Kaiholla muistelen asuntovaunureissua jonka teimme vanhempieni kanssa kun olin teini…jolle en millään halunnut lähteä koska kavereiden kanssa ois ollut coolimpaa…)

Kolme kohdetta jotka ovat parin tunnin säteellä Helsingistä ja Lahdesta, ja jotka ovat ehdottomasti mainitsemisen arvoisia, sekä myös koiraystävällisiä ovat Asikkalan Pulkkilanharju, Helsingin Lammassaari ja Porvoo.

Pulkkilanharjulla voi nauttia kauniista järvimaisemasta, kahvitella kioskilla tai Ravintola Reimarissa. Maisema muistuttaa paljon Punkaharjua, tänne on vaan huomattavasti lyhyempi matka, Lahdesta noin puolisen tuntia.

Lammassaari on mielestäni yksi Helsingin helmi. On ihanaa miten luonto on kaupungissa läsnä. Kaislikossa kulkeva reitti on juuri sopivan mittainen, ja sen varrella on pysäkkejä joissa voi vaikka nauttia eväitä tai bongailla lintuja. Tai lentokoneita kuten me teimme :).

Porvoo on yksi Suomen kauneimpia kesäkohteita. Vanha kaupunki on mielettömän kaunis. Tällä kertaa päädyimme (koiran valitsemaan) Glassikkoon nauttimaan pientä suolaista. Paikka on inspiroivasti sisustettu, palvelu on hyvää, ja koiran kanssa terassilla on erittäin viihtyisää.

puheenaiheet matkat
Kommentit (4)
 1. Kaunismäessä
  20.7.2019, 12:05

  Mä olen kanssa jotenkin herännyt tähän kotimaan matkailuun vasta vähän vanhemmalla iällä. Lammassaari on ihana, opiskelin nuorena taidekoulussa Viikissä ja kävimme välillä Lammassaaressa piirtämässä ja maalaamassa. Maisemat ovat jääneet mieleen❤

  1. Lammassaari on kyllä oikea timantti. Helsinki on upea kaupunki kun sen helmassa on tällaisiä paikkoja.

 2. Myö käytiin toukokuun puolella myös Asikkalassa, Vääksyn kanavalla. Silloin meidän retken katkaisi rankka sadekuuro, mutta pohdittiin, että pitäs käydä vielä uudestaankin kesän aikana, kun jäi reissu niin nysäksi. Täytyykin pitää toi Pulkkilanharju siis mielessä! 🙂

  https://astuharhaan.wordpress.com/

  1. Me taidetaan kanssa käydä vielä tässä kesän aikana harjulla kahvittelemassa :).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *