5 parasta musiikkivideota kautta aikojen

Musiikkivideot ovat yksi pohjaton inspiraation lähde minulle. Rakastan musiikkivideoita, ja mielestäni ne ovat pieniä taideteoksia. Ne ovat tärkeitä myös muodin ja kulttuurin kannalta, ja heijastelevat omaa aikaansa.

On hieman sääli , että musiikkivideo kulttuuri on hieman hiipunut. 80- ja 90-luvulla tehtiin mahtavia videoita, joskus vähän kehnompikin biisi sai pontta upeasta videosta. Videoista voi edelleen ammentaa läjäpäin meikki-, hius- ja pukeutumisinspiraatiota, ja usein kun kaipaan jotain uutta näkökulmaa, katson lempparivideoitani.

Ajattelin jakaa top 5 listan omia suosikkejani, selityksineen.

Tehtävä ei ollut helppo, ja jo listaa tehdessä alkoi mieleen tulvia vaikka mitä vaihtoehtoja, joita listalla ehkä pitäisi olla…

1. Madonna-Papa don’t preach. Rakastuin videoon pikkutyttönä. Voisikohan rakkauteni vaaleisiin 501 Leviksiin, prätkärotsiin ja korsettitoppeihin olla täältä peräisin?

2. George Michael-Freedom. Mielestäni kaikkien aikojen tyylikkäin musiikkivideo. Luultavasti siksi. että tässä on aikansa supermallit, ja tyyliä tihkuu jokaisesta videon ruudusta. Naomi Campbellin bootsit ovat niin upeat, ja Cindy Crawford tekee kylpemisestä trendikästä.

3. Jennifer Lopez-Jenny From the Block. Kun tämä video tuli, rakastuin Jennifer tyyliin täysin. Edelleen video on mielestä kaunis ja mielettömän visuaalinen. Ja asutkin näyttävät taas aika hyviltä.

4. Guns n’ Roses-Don’t cry. GNR:n mahtipontisimpaan Use Your Illusion-aikaan tehty video, jonka teossa ei ole rahaa säästelty. Moni naureskelee näille massiivisille videoille, ja myönnän, onhan esim. November Rain melko hupaisaa katsottavaa. Don’t cry sen sijaan on kaikessa dramaattisuudessaan suosikkivideoni. PS. siinä on myös ihania asuja ja upeita ysärilookkeja.

5.Madonna-Vogue. Tarviiko tätä edes selittää. Kaikessa tyylikkyydessään vaan yksi musiikkivideo historian kulmakivistä. Vogue.

Ja pakkohan tässä on vielä mainita Aerosmithin Cryin’ video. Siinä on asennetta ja tämä on varsinaista silmänruokaa ysäriestetiikasta nauttiville.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *