5 syytä miksi perjantai on niin ihana

Perjantai on mun suosikkipäivä, toki lauantaikin on, mutta perjantaina vapaat ovat vasta edessä. Olen sydämeltäni jotenkin niin luonnonlapsi, etten ole koskaan sopeutunut täysin muiden sanelemiin aikatauluihin. En todellakaan haluaisi herätä arkena viideltä aamulla. En haluaisi mennä aikaisin nukkumaan. Nautin siitä kun yömyöhällä voi nauttia valoisasta kesäyöstä. Jotkin parhaat muistot liittyvät kesäöihin <3. Siksi perjantai on suosikkini, viikonlopun aatto.

Kaipaan vapautta, ja tuntuu, että luovuus kärsii tiukoista aikatauluista. Aina kun johonkin asiaan liittyy ”pakon tunnetta”, siitä häviää myös innostusta ja luovuutta. En juuri koskaan kirjoita tai kuvaa viikolla, koska tuntuu että arjessa hyvät ideat  yksinkertaisesti karttavat mieltäni. Kun saa hetken hengähtää, ideat alkavat taas juosta vapaasti. Suurin haaveeni on elää merenrannalla asuntoautossa, koirien juostessa vapaana rannalla, ja tuntisin tuulen ja auringon kasvoilla. Perjantait, erityisesti kesäperjantait tuovat ripauksen tuota haaveen tunnelmaa.

Ehdottomia plussia perjantaissa on:

  1. Perjantaisin on myös herkkupäiväni, jolloin voin syödä mitä herkkuja tahansa, niin paljon kun huvittaa…(tosin kun pitää herkuttelun minimissä arkena, huomaa helposti miten hutera olo pienestäkin määrästä sokerista voi tulla.)
  2.  Saa valvoa myöhään. Seuraavana aamuna saa nukkua pitkään ja olla omassa rytmissä. Ei aikatauluja, ei kiirettä. Ei tarvitse syödä tiettyyn aikaan, tai suoriutua siitä puolessa tunnissa (kyllä, olen maailman hitain syöjä!).
  3.  Voi tehdä mitä huvittaa, ilman stressiä että ”nyt pitäisi vielä ehtiä ennen nukkumaan menoa”…törmäsin viikolla kommenttiin TikTokista, että olihan siellä jotakin hyödyllistäkin. Ja siis siellähän on vaikka mitä hyödyllistä meikkivinkeistä ruokaresepteihin…mutta tarvitseeko kaiken olla aina niin hyödyllistä ja vakavaa. Ihastuin itse TikTokiin siksi, että se on niin kepeä, äärimmäisen viihdyttävä, ja voin siellä hassutella itsekin mielinmäärin. En halua että elämä on otsa rytyssä suorittamista.
  4.  Kaikki vapaa-aika on vielä edessä. Se ihana tunne jouluna, matkan alussa, keikan alkaessa, hetki ennen kesälomaa tai vaikka kun saat ruoka-annoksen eteesi, ja se kaikki hyvä on siinä odottamassa. Se on parasta.
  5.  Ei tarvitse stressata mistään <3. Voi vaikka istuskella laiturin nokassa ja jutella yömyöhään niitä näitä,
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *