Kikhernewrapit
Pavut ja kikherneet ovat yksi tärkeimmistä proteiinin lähteistä kasvissyöjille. Sattumalta olen kuitenkin ihminen, joka ei ihan hirveästi pavuista tykkää. On hyvinkin haastavaa lisäillä niitä ruokavalioon, ja olen yrittänyt löytää herkullisia ruokia jonne saan niit piilotettua.
Wrapit, quesadillat ja enchiladat ovat helppo tapa saada ne ei niin lempparit ainekset ruokavalioon. Tälle kertaa ajattelin jakaa kikhernewrappien reseptin.
Tarvitset:
- tölkin kikherneitä
- punasipulia
- turkkilaista jugurttia
- kurkkua
- fetajuustoa
- pinaatinlehtiä
- wrappejä tai reiskaleipiä
Huuhtele kikherneet ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle hieman oliivöljyä ja mausta oman maun mukaan. Itselelni laitoin hieman pippurisekoitusta ja suolaa.
Paahda kikherneet uunissa, omani paahdoin 175 asteessa, ja kun ne alkoivat olla kullanruskeita, otin ne uunista. Omat herneeni hieman räjähtelivät, joten kannattaa olla varovainen.
Kun herneet ovat uunissa, kannattaa huuhdella pinaatinlehdet, huuhdella ja paloitella kurkku sekä viipaloida sipuli.
Kasaa wrapit oman maun mukaan, ensin kasvikset ja feta, ja jugurttia kastikkeeksi. Omat rieskani olivat aika jäykkiä, joten perus wrapit toimivat parhaiten.