Älä aina valita

Hey girl

Juteltiin kaverin kanssa töihin paluusta. Kummankin lomat on pidetty. Rehellisyyden nimissä tämän kesän kelit eivät olleet ihan 10/10, mutta onhan loma aina lomaa. Luksusta elää ihan omassa rytmissä ja nauttia elämästä. Lomalta paluu on tahmeaa ja joskus työsuman purkaminen voi hapottaa pahasti heti alkumetreillä.

Kaverini kuitenkin totesi, että ehkä pahinta lomalta paluussa oli kuitenkin kollegan asenne. Kollegalla oli ollut huono loma, huonot loma ilmat, ei mitään kivaa tekemistä, mutta töihin tulokin oli yhtä paskaa taas. Aika raskasta, myös kuulijalle. Varsinkin jos tiedät että sitä samaa valitusta on luvassa seiskasta viiteen, viitenä päivänä viikossa kunnes seuraava loma koittaa, 12 kuukauden päästä. Huh huh.

Jokaisella on välillä huonoja päiviä, huolia ja murheita. Välillä väsyttää, kiukuttaa ja on vaan paha mieli. Mutta hei, se huono päivä ei voi kestää kymmentä vuotta putkeen. Silloin on jo paljon pielessä. Joskus se on vaan asenne joka kaipaisi vähän ravistelua, joskus se vaatisi suuriakin muutoksia elämään.

Tällaisen "kivi hiertää kengässä ja tää pullakin on pahaa" valittamisen kuuntelu on aika raskasta koko ympäristölle. Se vaikuttaa yleiseen mielialaan. Tästä taitaa myös olla tutkimustuloksia, jatkuvan valittamisen kuuntelu on haitallista aivoille.

Vastakohtana joskus voi vaan valita olla hyvällä päällä vaikka päivä olisi lähtenyt huonosti käyntiin. Miettiä herätessään ne kolme asiaa joista on kiitollinen. Tervehtiä muita iloisesti ja nostaa pään pystyyn. Sateisena syysaamuna piristi kummasti kun bussiin astuessa bussikuski tervehti iloisesti jokaista. Ei kannatta aliarvioida sitä mikä vaikutus omalla hymyllä on muihin ihmisiin :)!

 

 

Kommentit

sallamanteri

"Vastakohtana joskus voi vaan valita olla hyvällä päällä vaikka päivä olisi lähtenyt huonosti käyntiin." 

Tämä on niin totta!

Mä oon monesti havahtunut siihen, että oon ollu koko viikon vain kitissyt joka asiasta, ja sillon teen aina tietosen päätöksen tyyliin: tänään on hyvä päivä, ja yleensä se päivä on sillon oikeasti parempi. 

MarikaJohannaP
Hey girl

Toi on niin hyvä päätös joka kerta :)! Ja estää pitkällä tähtäimellä päätymästä juuri siihen negatiivisuuden kuoppaan jossa ei näe enää missään mitään hyvää.

Saranda
Tyhjä ajatus

"Mutta hei, se huono päivä ei voi kestää kymmentä vuotta putkeen." Aamen. <3 Tosi hyvä postaus ja aloin vähän uudemman kerran miettimään miten omat työkaverit vaikuttaa omaan jokapäiväjaksamiseen - positiivisesti ja negatiivisesti. 

MarikaJohannaP
Hey girl

Kiitos :) <3. Työyhteisöllä on kyllä suuri merkitys, ja itsekin aloin miettiä minkälainen työkaveri olen. Millä asenteella tulen töihin ja miten vaikutan osaltani ilmapiiriin.

Minnea
Minnean muruja

Tää on niin totta! Joskus itsekin sorrun siihen, että kaikki tuntuu paskalta, ja tekisi mieli vain valittaa. Onneksi kuitenkin nopeasti huomaan, ettei sillä valittamisella saa aikaan mitään hyvää.

MarikaJohannaP
Hey girl

Kyllä siihen taitaa välillä sortua jokainen :). Tärkeintä on just toi että huomaa sen itse ajoissa.

smagardi
astu harhaan

Niin totta! Mikään ei ole niin turhaa kuin turhasta valittaminen. Siinä lietsoo itseään vieläkin huonommalle tuulelle ja siinä samalla vielä vetää ympärillä olijatkin alas mukanaan.

Joskus rupesin tietoisesti karsimaan elämästä niitä tyyppejä, joilla huono päivä tuntui jatkuneen jo vuosia. Helpotti kummasti omaakin eloa ja oloa, kun ei jatkuvasti tarvinut kuunnella kuinka huonosti kaikki taas onkaan.

MarikaJohannaP
Hey girl

Totta, kyllä kannattaa miettiä minkälaisessa seurassa elämänsä viettää. Yksi kaverini sanoi että olemme niiden viiden ihmisen summa joiden kanssa vietämme eniten aikaa. En nyt ihan täysin tuota pureksimatta niele, mutta jos siinä on totuuden siemen, olisi aika kamala olla negatiivisen ja huonon energian keskiarvo.

Essi's

Tämä on kyllä niiin niin totta! Toisen asenne vaikuttaa, oli se sitten positiivinen tai negatiivinen. Tällä hetkellä, kun itsellä ei ole muutamaan vuoteen ole ollut mahdollisuutta pitää palkallista lomaa, ei tulisi kuuloonkaan kuunnella tuollaista puhetta. Se on itsestä kiinni miten se loma menee. Oli keli mikä tahansa. Työpaikalla voi tietysti olla vaikea valita kenen kanssa itsensä ympäröi, mutta onneksi näin ei ole henkilökohtaisessa elämässä. Tämän vuoksi on mielestäni erittäin tärkeää ympäröidä itsensä inspiroivilla, kannustavilla ja positiivisilla ihmisillä :)

MarikaJohannaP
Hey girl

Totta. Oot kyllä niin oikeassa, me voidaan itse valita vapaa-ajalla niin seuramme kuin asenteemme :). 

Kommentoi