Älä aina valita

IMG_3019.JPG

Juteltiin kaverin kanssa töihin paluusta. Kummankin lomat on pidetty. Rehellisyyden nimissä tämän kesän kelit eivät olleet ihan 10/10, mutta onhan loma aina lomaa. Luksusta elää ihan omassa rytmissä ja nauttia elämästä. Lomalta paluu on tahmeaa ja joskus työsuman purkaminen voi hapottaa pahasti heti alkumetreillä.

Kaverini kuitenkin totesi, että ehkä pahinta lomalta paluussa oli kuitenkin kollegan asenne. Kollegalla oli ollut huono loma, huonot loma ilmat, ei mitään kivaa tekemistä, mutta töihin tulokin oli yhtä paskaa taas. Aika raskasta, myös kuulijalle. Varsinkin jos tiedät että sitä samaa valitusta on luvassa seiskasta viiteen, viitenä päivänä viikossa kunnes seuraava loma koittaa, 12 kuukauden päästä. Huh huh.

Jokaisella on välillä huonoja päiviä, huolia ja murheita. Välillä väsyttää, kiukuttaa ja on vaan paha mieli. Mutta hei, se huono päivä ei voi kestää kymmentä vuotta putkeen. Silloin on jo paljon pielessä. Joskus se on vaan asenne joka kaipaisi vähän ravistelua, joskus se vaatisi suuriakin muutoksia elämään.

Tällaisen ”kivi hiertää kengässä ja tää pullakin on pahaa” valittamisen kuuntelu on aika raskasta koko ympäristölle. Se vaikuttaa yleiseen mielialaan. Tästä taitaa myös olla tutkimustuloksia, jatkuvan valittamisen kuuntelu on haitallista aivoille.

Vastakohtana joskus voi vaan valita olla hyvällä päällä vaikka päivä olisi lähtenyt huonosti käyntiin. Miettiä herätessään ne kolme asiaa joista on kiitollinen. Tervehtiä muita iloisesti ja nostaa pään pystyyn. Sateisena syysaamuna piristi kummasti kun bussiin astuessa bussikuski tervehti iloisesti jokaista. Ei kannatta aliarvioida sitä mikä vaikutus omalla hymyllä on muihin ihmisiin :)!

IMG_3497.JPG

 

 

Kommentit (10)
  1. Tämä on kyllä niiin niin totta! Toisen asenne vaikuttaa, oli se sitten positiivinen tai negatiivinen. Tällä hetkellä, kun itsellä ei ole muutamaan vuoteen ole ollut mahdollisuutta pitää palkallista lomaa, ei tulisi kuuloonkaan kuunnella tuollaista puhetta. Se on itsestä kiinni miten se loma menee. Oli keli mikä tahansa. Työpaikalla voi tietysti olla vaikea valita kenen kanssa itsensä ympäröi, mutta onneksi näin ei ole henkilökohtaisessa elämässä. Tämän vuoksi on mielestäni erittäin tärkeää ympäröidä itsensä inspiroivilla, kannustavilla ja positiivisilla ihmisillä 🙂

    1. Totta. Oot kyllä niin oikeassa, me voidaan itse valita vapaa-ajalla niin seuramme kuin asenteemme :). 

  2. Niin totta! Mikään ei ole niin turhaa kuin turhasta valittaminen. Siinä lietsoo itseään vieläkin huonommalle tuulelle ja siinä samalla vielä vetää ympärillä olijatkin alas mukanaan.

    Joskus rupesin tietoisesti karsimaan elämästä niitä tyyppejä, joilla huono päivä tuntui jatkuneen jo vuosia. Helpotti kummasti omaakin eloa ja oloa, kun ei jatkuvasti tarvinut kuunnella kuinka huonosti kaikki taas onkaan.

    1. Totta, kyllä kannattaa miettiä minkälaisessa seurassa elämänsä viettää. Yksi kaverini sanoi että olemme niiden viiden ihmisen summa joiden kanssa vietämme eniten aikaa. En nyt ihan täysin tuota pureksimatta niele, mutta jos siinä on totuuden siemen, olisi aika kamala olla negatiivisen ja huonon energian keskiarvo.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *