Älä heitä hukkaan

Olen joskus ollut tyyppi, jonka kaapissa oli jos jonkinlaista kosmetiikkatuotetta: vajaita purkkeja, hutiostoksia ja tuotteita joita ei vaan tehnytkään mieli käyttää. Harmittaa mitä tuhlausta se on ollut.

Onneksi virheistään voi oppia, ja todellakaan en enää koskaan halua purkkimerta kaappiini. Vaikka tuotteet olisivat kuinka luonnonkosmetiikkaa, ei niitä tarvitse ostaa kassikaupalla. Kosmetiikkakin vanhenee, ja isoa määrää tuotteita ei millään ehdi käyttää loppuun ajoissa.

Olen keksinyt tapoja hyödyntää tuotteet, jotka eivät ole olleet itselleni niin nappivalintoja. (Ensisijaisesti pyrin aina antamaan tuotteen jollekin jolla voisi olla sille tarvetta.)

Eli kuinka saa purkit tyhjenemään, ja kaiken hyötykäyttöön:

Hoitoaine – hiusten hoitoaine on myös aivan loistava sheivausgeeli.

Huulipuna – vaikka sävy ei toimi huulilla tai kuivattaa niitä liikaa, se voi silti toimia voidemaisena poskipunana. Kannattaa myös kokeilla sekoittaa eri huulipunasävyjä löytääkseen sen oman sävyn.

Meikkivoide – liian tummat tai vaaleat meikkivoiteet voi hyödyntää vartalon meikkaamiseen, esim. sääret tai decoltee ja kädet juhlissa.

Tai miksaa meikkivoide toiseen meikkivoidesävyyn, ja saat kummankin meikkivoiteen hyödynnettyä, esimerkiksi sekoita vaaleaa liian tummaan meikkivoiteeseen. Käytän tätä jippoa kesät talvet, sekoittamalla tummasta ja vaaleasta meikkivoiteesta oman sävyn, saan siitä aina laitteen sopivan.

Shampoo – toimii hyvin suihkugeelinä, jos tuntuu ettei se hiuksille sovikaan.

Tuoksu – lahjoita kaverille. On aina joku joka siihen tuoksuun ihastuu, ja jolle se voikin sopia.

Ripsiväri – ota ainakin ripsariharja talteen, se on täydellinen sileän nutturan luomisessa. Suihkauta hiuslakkaa pestyyn ripsariharjaan ja kampaa haituvat ojennukseen!

Pohjia myöten – leikkaa purkit saksilla halki ja ota viimeisetkin pisarat lemppareista käyttöön.

Miten kuvan sitruunat sopivat juttuun? No niistä saa nopean kasvonaamion! Kun olet käyttänyt sitruunat, voit hieraista niitä vielä kasvoille ja antaa mehun vaikuttaa hetken. Sitruuna kirkastaa ihoa. Herkän ihon kanssa harkiten!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *