Anna lahjaksi toivoa ja lempeyttä

Myönnetään heti alkuun, olen ollut joskus ihminen, jolla on ollut paljon lahjatoiveita. Olen halunnut yhtä jos toistakin lahjaa, ja jouluissa yksi tärkeimpiä juttuja oli ne paketit. Ehdottomasti. Toki silloinkin nautin yhtälailla myös lahjojen antamisesta.

Kai se on osa todellista aikuistumista, että lahjoilla ei oikein ole enää väliä. Kaikki muu on tärkeämpää, Yhdessä olo, ilon ja hyvän mielen tuottaminen toisille, ja ihan vaan se kuuluisa tunnelma. Joulun aika on taianomaisen tunnelmansa lisäksi ollut suosikkivuodenaikani myös siksi, että tuntuu, että ihmiset ovat selvästi hyväntahtoisempia joulun aikaan kun muulloin. On todella liikuttavaa, että kaikenlaisia keräyksiä ja auttamistempauksia on paljon. Joulua leimaa hyväntahtoisuus.

Aikuisena tajuaa myös sen, että joulut eivät ole kaikille kuusen ja piparin tuoksuista idylliä. Joulu voi olla monella tapaa raskas, yksinäinen tai masentava juhla. Olen etsinyt omia jouluperinteitäni, ja todennut, että parhaan joulumielen saan osallistumalla ja auttamalla. Antamalla tuntemattomille lahjaksi pienen palan toivoa ja lempeyttä.

Tässä tapoja, joilla voi tuoda valoa pimeyteen

Perinteinen joulupuu-keräys, nyt myös e-puuna, jos oikean kuusen alle ei ehdi viedä pakettia

Joulupuu-keräys – Jokainen lapsi on lahjan arvoinen

Hope-yhdistyksen joulukeräys

Anna joulun paras lahja – Hope – Yhdessä & Yhteisesti ryHope – Yhdessä & Yhteisesti ry (hopeyhdistys.fi)

Suomen eläinsuojeluyhdistyksen joulukeräys

Joulukeräys eläinten hyväksi – SEY Suomen eläinsuojelu

Viipurin koirat

Etusivu – Viipurin Koirat ry:n verkkokauppa

Rekku rescue

Etusivu – Rekku Rescue ry

Joulukukka vanhukselle

Ole joulupukkina seniorille 2022 — Kotona Asuen Seniorihoiva – korkeimman laadun kotipalveluita ja hoivapalveluita senioreille

Tahoja, joiden kautta voit auttaa, on paljon muitakin. Esimerkiksi paikallisten eläinsuojeluyhdistysten nettisvuilla on usein tarvikelistoja, joiden mukaan voi ostaa ja toimittaa tarvikkeita yhdistykselle.

Lahjoitusten lisäksi, voit antaa aikaa, apua, käytettyjä tavaroita ja jakaa tietoa kohteista joiden kautta muut voivat auttaa.

Erilaiset aineettomat lahjat, ja toisten puolesta lahjoittaminen ovat loistavia lahjaideoita.

Ilahduttaa ja auttaa voi myös lähipiirissä, auttaa yksinäistä vanhusta tai vaikka viedä naapurille joulukukan oven taakse.

Jaa alla oma suosikkivinkkisi jakaa iloa ja auttaa muita joulun alla!

hyvinvointi ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *