Apuja bloggaajalle tai siitä haaveilevalle

Uuden aloittaminen voi olla vaikeaa, vaikka siitä olisi kuinka innostunut. Toivon, että minulla olisi ollut tämä kirja jo käsissä, kun aloitin bloggaamisen. Minna Luoman kirja Bloggaajan työkirja, on todellinen tietopaketti jokaiselle bloggaamisesta haaveilevalle. Se ei pelkästään neuvo ja kerro miten asiat pitäisi tehdä, vaan haastaa ajattelemaan, kehittämään ja miettimään erilaisten tehtävävien avulla.

Kirjaa ei kuitenkaan kannata ohittaa, vaikka blogin olisi jo ehtinytkin perustaa. Siitä on suuresti hyötyä blogin kehittämisessä. Jos tuntuu, että blogi polkee paikoillaan, tai se kaipaa tavoitteellisempaa otetta, suosittelen tarttumaan kirjaan.

Tehtävien parissa on todella helppoa ja mielenkiintoista kirkastaa ajatuksiaan. Pohtia omia tavoitteita ja terävöittää tekemistä.

Ainakin omalla kohdallani voin myöntää, että se arjessa helposti unohtuu, ja sitä vaan tekee ja menee eteenpäin. Tekeminen lipsuu pois tavoitteista, ja silloin lopputuloskaan ei välttämättä osu maaliin.

Mielestäni kirja hyödyttää ihan jokaista bloggaajaa, olit sitten perustamassa blogia yritykselle tai lifestyle blogia omaksi iloksi. Oppeja voi myös soveltaa perinteisemmän blogin sijasta myös mikrobloggaamiseen Instagramissa tai vaikka omaan Youtube-kanavaan.

Kirjan aihealueet ovat seuraavat:

 1. Tavoitteellisen bloggaamisen perusteet: miksi blogi on oiva markkinointikanava
 2. Tavoitteellisen blogin perustamiseen liittyvä pohjatyö: muun muassa tavoitteiden asettaminen, kohderyhmän määritteleminen, sekä erottautuminen muista blogeista
 3. Tavoitteellisen blogin perustaminen: muun muassa blogialustan valitseminen, domain, blogin visuaalisuus ja blogin markkinointi
 4. Sisältösuunnitelma: mikä sisältösuunnitelma on, miksi se kannattaa laatia sekä miten se tehdään ja päivitetään
 5. Blogiaiheiden ideointi ja tavoitteellisen blogin punaisen langan ylläpitäminen
 6. Blogin ja blogikirjoitusten visuaalisuus
 7. Bloggaamisen eri työvaiheet
 8. Bloggaamiseen liittyvä luovuus ja luovat kuopat: runsas määrä erilaisia harjoituksia muun muassa kirjoitusvireen löytämiseen ja vaalimiseen
 9. Onnistuneen blogikirjoituksen elementit ja niiden tunnistaminen omissa teksteissä
 10. Bloggaajan ajankäyttö  ja työarjen suunnittelemien: ajankäyttöä helpottavia vinkkejä ja tehtäviä
 11. Palautteen saamisen merkitys: keinot antaa ja vastaanottaa tuikitärkeää palautetta

Olen itse ihan uudella tavalla innoissani tekemisestä, ja tuntuu että haluaisin vaan puuhata kirjan tehtävien parissa. Tehtävät antavat sparrausta, jota yksin tehdessä kaipaa.

Joten olit pohtimassa blogin aloittamista, tai bloggannut jo pidempään, mutta koet vaikka olevasi hieman jumissa, tartu tähän kirjaan, ja hyödynnä sitä tekemisessäsi. Kirjan pariin kannattaa myös palata säännöllisin väliajoin ja muistuttaa omista tavoitteista ja suunnitelmista.

puheenaiheet runot-novellit-ja-kirjoittaminen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *