Banaani on todellinen kauneushedelmä

 

Banaani on tuttu ja arkinen hedelmä. En ole koskaan erityisemmin tykännyt banaanista, ja olen pitänyt sitä vähän tylsänä vaihtoehtona. Niitä on aina tarjolla joka paikassa.

En ole koskaan ajatellut banaanin monipuolisuutta, enkä tiennyt miten paljon hyviä ominaisuuksia banaaneilla on. Banskuja voisi kutsua todellisiksi kauneushedelmiksi.

Ulkoisesti banaaneista voi tehdä erilaisia kasvo- ja hiusnaamiota, sillä voi kuoria ihoa ja häivyttää tummia silmänympäryksiä. Googlaamalla löytää paljon kivoja reseptejä. Banaanista on helppo muussata naamio. Olen kuullut joidenkin myös käyttävän banaanin kuoria vaikka mihin käyttötarkoituksiin hampaiden valkaisusta kenkien kiillottamiseen! Ajattelin kuitenkin tällä kertaa kertoa banskujen sisäisistä kaunistavista vaikutuksista.

Olen itse tietoisesti lisännyt banaaneja ruokavaliooni.

Banaani on mm.
– erinomainen B6-vitamiinin lähde. B6-vitamiini on lihaksille ja hermostolle tärkeä vitamiini. Se myös auttaa vähentämään mm. turvotusta.
– täynnä C-vitamiinia. C-vitamiini auttaa kehoa tuottamaan kollageenia, ja rautaa imeytymään.
– A-vitamiini lähde. A-vitamiini kirkastaa ihoa ja auttaa palauttamaan sen kosteuden.
– kaliumin lähde. Kalium on hyväksi hiuksille, se auttaa niitä kasvamaan ja pysymään pehmeinä ja jäntevinä.
– myös raudan lähde. Kuiva ja samea iho voi johtua raudan puutteesta, raudan puute vaikuttaa myös hiuksiin, ja voi aiheuttaa hiusten lähtöä. Joten kannattaa pitää huolta riittävästä raudan saannista.
– suolistoystävällinen. Banskut toimivat vatsassa probiootteina, eli edistävät hyvien bakteerien kasvua.

Banaanissa on myös paljon tryptofaania, mikä tekee siitä täydellisen iltapalan. Tryptofaani voi nimittäin auttaa nukahtamaan helpommin.

Joten kannattaa popsia banaaneja, jos kaipaa hehkuvampaa ihoa ja kiiltäviä hiuksia. Kauneus on monen tekijän summa, ja itse uskon kosteutetun ihon, hyvä ravinnon ja riittävän unen voimaan.

Kommentit (1)
  1. vilhelmiina hellstén
    29.3.2021, 14:46

    Aiemmin vihasin, siis suorastaan vihasin ja etoksuin banaaneja, mutta nykyään rakastan ja niitä löytyy aina kotoa – huoneenlämmöstä tai pakkasesta! Banskut <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *