#bodypositivity

Hey girl

Valitettavasti yhdeltä typerältä FB-päivitykseltä ei voinut välttyä viime viikolla. Ja sen jälkimainingeissa käydyistä keskusteluista kriisiviestinnästä painokeskusteluihin. 

Tuntuu surulliselta että aikuinen mies käyttäytyy niin ja samalla antaa mallia että on ok kuvata vieressään nukkuvaa ihmistä. Ja vaan siksi että toinen ei satu olemaan omaan mieleen ulkoiselta olemukseltaan. Ja tätä samaahan tehdään iltapäivälehdissä jatkuvasti, arvostellaan naisten vartaloita, ja se että on treenattu kroppa ja pyöreä takapuoli, nostetaan suurimmaksi ansioksi mitä ko. henkilö on elämässään saavuttanut.

Jos nainen lähtee rannalle bikineissä se on välittömästi keikistelyä, kropan esittelyä tai jotain muuta yhtä typerää. Mihin on unohtunut että se nyt vaan on ihan normaalia rantapukeutumista, eikä mitään kropan esittelyä. Aika kuuma siellä farkuissa ja t-paidassa tulee. Ja nainen rannalla bikineissä tuntuu olevan avointa riistaa kaikelle arvostelulle.

Tästä luultavasti johtuu osittain se, että kynnys laittaa bikinit rannalle tuntuu välillä niin korkealta. Mennä nyt sinne sitten "esittelemään" sitä kroppaansa...varsinkin kun se on kaukana oho ja wow kropasta. 

Tässä vaiheessahan kuvaan astuu #bodypositivity hashtagi. Olen sitä itsekin usein käyttänyt, ja meinasin taas laittaa sen oman rantakuvani yhteyteen. Mutta se alkoi ärsyttää. Se tuntui yhtäkkiä vähän anteeksipyytelevältä ja oikeutukselta jakaa kuva jossa on tavallisen ihmisen vartalo bikineissä. Että tässä sitä nyt ollaan, #bodypositivity vaan sullekin.

Tämä bodypositivity juttu on ok, ja parhaimmillaan todella hienoa jos se toimii kuten on tarkoitettu, ja rohkaisee ihmisiä olemaan sinut kroppansa kanssa. Mutta välillä mulle tulee fiilis että niin kauan kun tätä hashtagia käytetään, onko se todella aidosti OK olla sellainen kun on, kaikkine epätäydellisyyksineen? Eikö sen pitäisi olla itsestäänselvyys? Että se ei ole bodypositivityä vaan ihan normaalia.

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Käsittelet tärkeää aihetta mielenkiintoisesta vinkkelistä! Nostimme tämän päivän puheenaiheeksi :) 

MarikaJohannaP
Hey girl

Kiitos :) <3!

Torey
Näissä neliöissä

Musta bodypositivy on siitä hyvä, että nyt sosiaalisessa mediassa näkyy niitä "normaaleja, tavallisia" vartaloita. Oli väärin, että itsensä rasvattomiksi rääkänneet ja langan laihat mallit olivat ainoat joita siellä yhdessä vaiheessa näkyi! Antoi väärän kuvan nuorille ja vanhemmillekkin. Miksi kaikkien pitäisi olla timmejä, sixpackeineen ja saliselfieineen. Ei tarvitse. Kurvikas on kaunis ihan kuten kapeakin. Erilaisia, ja silti täysin hyviä ja oikeutettuja bikinien käyttöön! JA juuri tuo, että missä vaatteissa sitä pitäisi uida? Viime kesänä synnytyksen jälkeen ujostelin, mutta nyt olin bikineissä rannalla ja yritin muistaa näyttäväni niissä vallan mainiolta! Asiaa on auttanut kun mallienkin kuvissa on alettu antaa arpien näkyä. Hyvä se peba on, vaikka ei olisi täydellinen sileä persikka.

MarikaJohannaP
Hey girl

Juuri siinä mielessä se on mustakin hyvä että kaikenlaisia vartaloita näkyy enemmän. Ja pitää näkyä vielä lisää. Me ollaan kaikki erilaisia ja just hyviä sellaisena kun ollaan. Arvet ja venymäjäljet on ihan yhtä luonnollista iholla kuin luometkin, eikä niitäkään peitellä. 

Mä vaan toivoisin että jossain vaiheessa siihen ei tarvita enää erillistä hashtagiä vaan niitä erilaisia vartaloita näkyy kaikkialla. Se on tärkeää jo nuorten tyttöjen kannalta. Jotta heillä kehittyy järkevä vartalonkuva, eikä pelkästään se käsitys mitä mainoksissa ja loppuun asti silotelluissa kuvissa somessa tulee vastaan.

Ja se peba on nimenomaan hyvä just sellaisena kun on :)

Torey
Näissä neliöissä

Eiköhän sekin vaihe tule kun eo tarvitse kategorioida kuvaa tuolla häsärillä. Vaan ihan vaan perus #bikinit riittää! :)

Essi's

Toi kuva kyllä tiivistää just sen, miten asiasta kuuluiskin ajatella. En tiedä voisko Suomessa asiaan vaikuttaa se, kun näitä ranta-/bikinikuukausia on vain muutaman vuodessa, niin se paine näyttää juuri tuolloin mahdollisimman hyvältä kasautuu sinne kesälle? Niin että
se "kehtaamisen" kynnys olisi korkeampi, kun ei tule koko aikaa viiletettyä kevyemmissä vaatteissa. Kyllähän tätä ilmiötä lämpimissäkin maissa taatusti esiintyy, mutta veikkaan että eri tavoin kuin Suomessa. Siellä kuitenkin välillä ainut vaihtoehto on pukeutua vähempiin vaatteisiin, kun on oikeasti kuuma. Mene ja tiedä, ajatuksen virtaa. Komppaan kyllä aiempia kommentteja ehdottomasti siitä, että mahtavaa kun monenlaista kroppaa nykyään ylistetään ja näytetään, eikä vain niitä langanlaihoja tai supertreenattuja. Tärkeä aihe!

MarikaJohannaP
Hey girl

Samaa mieltä. Ja se on niin hieno suuntaus että annetaan erilaisuuden näkyä, esimerkiksi nuoret oppivat silloin hyväksymään vartalonsa helpommin eivätkä vaan tuijota muottia johon pitäisi sopia.

 

CougarWoman
CougarWoman

Mä olen ylipainoisena käyttänyt itse bikineitä jo vuosia, ja vasta nyt on alkanut ahdistaa, kun pelkään koko ajan että joku tulee sanomaan että woo-hoo, vitsi kun olet rohkea ja kehopositiivinen, loistava feministinen kannanotto kun uskallat olla bikineissä!

Kun ei se ole kannanotto. Mä vaan tykkään käyttää bikineitä ja toivottavasti tosiaan joku päivä sitä ei tulkita muulla tavalla. :/

MarikaJohannaP
Hey girl

Totta. Ja siis nimenomaan, se on ihan tavallinen asu rannalle tai altaalle tai minne vaan.

iipsu (Ei varmistettu)

Taitaa vielä olla samat ihmiset jotka arvostelevat naisia bikineissä niitä jotka olisi kieltämässä burkinit!

emiliakeijusofia

Hyvä kirjoitus! :) tottahan se on, että pitkään siellä instagramissa yms on näkynyt lähes pelkästään yhtä kehotyyppiä (sitä mikä muka on se ainoa oikea tässä maailmassa, vaan kun ei ole :D), niin ehkä just sen takia tää #bodypositivity on semmoinen apuväline kohti sitä, että kaikenlaiset kropat on ok ja kauniita. Oon samaa mieltä siitä, että optimaalista tietysti olisi sellainen tilanne, että kaikki kehotyypit olisi yhtä kauniita ja arvostuksen ansaitsevia, kuin vain jokin yksi tietty kapea kategoria, johon suurin osa tän maailman ihmisistä ei yllä. Niin kun se kuitenkin on, että kaikki todella on ihan yhtä kauniita ja arvostuksen arvoisia, kun vaan ymmärtää sen itse, ja silloinhan tietysti koko #bodypositivity termi on ihan turha, kun kaikki tuntisi ja ajattelisi olevansa riittäviä ilman yhden yhtä hashtagiä sitä korostamassa :)

MarikaJohannaP
Hey girl

Just näin :)! Me kaikki ollaan riittäviä ja kauniita , hastageillä ja ilman :)! Ja nythän on ihan täydellinen rantakeli, joten bikinit vaan päälle ja kesästä nauttimaan :).

Kommentoi