#bodypositivity

IMG_8548.JPG

Valitettavasti yhdeltä typerältä FB-päivitykseltä ei voinut välttyä viime viikolla. Ja sen jälkimainingeissa käydyistä keskusteluista kriisiviestinnästä painokeskusteluihin. 

Tuntuu surulliselta että aikuinen mies käyttäytyy niin ja samalla antaa mallia että on ok kuvata vieressään nukkuvaa ihmistä. Ja vaan siksi että toinen ei satu olemaan omaan mieleen ulkoiselta olemukseltaan. Ja tätä samaahan tehdään iltapäivälehdissä jatkuvasti, arvostellaan naisten vartaloita, ja se että on treenattu kroppa ja pyöreä takapuoli, nostetaan suurimmaksi ansioksi mitä ko. henkilö on elämässään saavuttanut.

Jos nainen lähtee rannalle bikineissä se on välittömästi keikistelyä, kropan esittelyä tai jotain muuta yhtä typerää. Mihin on unohtunut että se nyt vaan on ihan normaalia rantapukeutumista, eikä mitään kropan esittelyä. Aika kuuma siellä farkuissa ja t-paidassa tulee. Ja nainen rannalla bikineissä tuntuu olevan avointa riistaa kaikelle arvostelulle.

IMG_8550.PNG

Tästä luultavasti johtuu osittain se, että kynnys laittaa bikinit rannalle tuntuu välillä niin korkealta. Mennä nyt sinne sitten ”esittelemään” sitä kroppaansa…varsinkin kun se on kaukana oho ja wow kropasta. 

Tässä vaiheessahan kuvaan astuu #bodypositivity hashtagi. Olen sitä itsekin usein käyttänyt, ja meinasin taas laittaa sen oman rantakuvani yhteyteen. Mutta se alkoi ärsyttää. Se tuntui yhtäkkiä vähän anteeksipyytelevältä ja oikeutukselta jakaa kuva jossa on tavallisen ihmisen vartalo bikineissä. Että tässä sitä nyt ollaan, #bodypositivity vaan sullekin.

IMG_8549.PNG

Tämä bodypositivity juttu on ok, ja parhaimmillaan todella hienoa jos se toimii kuten on tarkoitettu, ja rohkaisee ihmisiä olemaan sinut kroppansa kanssa. Mutta välillä mulle tulee fiilis että niin kauan kun tätä hashtagia käytetään, onko se todella aidosti OK olla sellainen kun on, kaikkine epätäydellisyyksineen? Eikö sen pitäisi olla itsestäänselvyys? Että se ei ole bodypositivityä vaan ihan normaalia.

Kommentit (12)
  1. Hyvä kirjoitus! 🙂 tottahan se on, että pitkään siellä instagramissa yms on näkynyt lähes pelkästään yhtä kehotyyppiä (sitä mikä muka on se ainoa oikea tässä maailmassa, vaan kun ei ole :D), niin ehkä just sen takia tää #bodypositivity on semmoinen apuväline kohti sitä, että kaikenlaiset kropat on ok ja kauniita. Oon samaa mieltä siitä, että optimaalista tietysti olisi sellainen tilanne, että kaikki kehotyypit olisi yhtä kauniita ja arvostuksen ansaitsevia, kuin vain jokin yksi tietty kapea kategoria, johon suurin osa tän maailman ihmisistä ei yllä. Niin kun se kuitenkin on, että kaikki todella on ihan yhtä kauniita ja arvostuksen arvoisia, kun vaan ymmärtää sen itse, ja silloinhan tietysti koko #bodypositivity termi on ihan turha, kun kaikki tuntisi ja ajattelisi olevansa riittäviä ilman yhden yhtä hashtagiä sitä korostamassa 🙂

    1. Just näin :)! Me kaikki ollaan riittäviä ja kauniita , hastageillä ja ilman :)! Ja nythän on ihan täydellinen rantakeli, joten bikinit vaan päälle ja kesästä nauttimaan :).

  2. Taitaa vielä olla samat ihmiset jotka arvostelevat naisia bikineissä niitä jotka olisi kieltämässä burkinit!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *