Curly girl 2.0

Olen ikuisesti tyytyväinen curly girl metodille. Se oli kiharahiuksille henkilöille todella iso juttu. Toivon, että curly girlin aikana mahdollisimman moni oppi arvostamaan, hoitamaan ja hyväksymään kiharansa. Omakohtaisesta kokemuksesta voin kertoa, että haikailin piikkisuoria hiuksia liian pitkään, ja otin jopa suoristuspermanentin kerran niitä tavoitellessani. Samalla tuhosin hiukseni liiallisella lämpötyökalujen käytöllä, ja ihmettelin miksi ne eivät kasva pituutta.

Curly girl metodi on itselleni kuitenkin aivan liian aikaavievä, ja jotenkin vaan liian haastava tapa ylläpitää hiuksia. Minusta ei ole ploppaamaan hiuksia t-paidalla, enkä todellakaan jätä shampoopesuja pois hiustenhoitorutiinistani.

Metodista on parasta poimia ne itselle toimivat jutut, ja soveltaa asioita. Tai toki noudattaa sitä kirjaimelleen, jos se tuntuu hyvältä.

Leikkisästi kutsun omaa hiustenhoitorutiiniani curly girl 2.0:ksi. Rutiinissa ei taida olla juurikaan mitään jäljellä alkuperäisestä.

Curly girl 2.0 rutiinini sopivat muillekin kun curly girleille. Pääosassa ovat nimittäin hyvä ravinto, lempeät otteet ja keskittyminen päänahan hyvinvointiin.

Näin rutiinini menevät

  • syön ravintolisiä, jotka tukevat erityisesti hiusten hyvinvointia. Viviscal strong on toiminnut omalla kohdallani tehokkaasti. Keskityn myös syömään riittävästi kaikkea, mm. rasvoja, proteiineja ja rautaa. Hyvinvointi näkyy hiuksissa.
  • teen säännöllisesti päänahan hierontaa, ja kuorintaa. Päänahan hoitaminen on hiuksille todella tärkeää.
  • rosmariiniöljy on ekstraa, jota käytän muutaman kerran kuukaudessa päänahkaan ja hiuksiin naamion omaisesti. Rosmariiniöljy ei sovi kaikille, ja se pitää aina sekoittaa toiseen öljyyn, vaikka oliivi- tai jojobaöljyyn.
  • hiusten syväpuhdistus kuukausittain. Hiukset kiittävät kun ne säännöllisesti syväpuhdistaa, ja hoitaa pois hiuksiin kertyneet muotoilutuotteiden jäämät.
  • tupla pesu. Tykkään pestä hiukset kahteen kertaan shampoolla. Etenkin jos hiukset tuntuvat erityisen likaisilta tai niissä on paljon muotoilutuotteita. Tuplapesu tekee hiuksista ilmavammat.
  • oman hiuksen tarpeisiin sopivat pesu- ja hoitoaineet. Olen alkanut ostaa kiharoille hiuksille tarkoitettuja tuotteita, sen sijaan että ennen ostin siloittavia ja suoristavia. Kannattaa todella ostaa rehellisesti omille hiuksille sopivia tuotteita.
  • ei harjausta märkänä. Hius on märkänä haavoittuvimmillaan, ja se venyy ja katkeaa helposti. Kun harjaan hiukset, aloitan harjaamisen aina latvoista, edeten ylöspäin.
  • lämpötyökalujen, eli kihartimien ja suoristusrautojen käyttöä hyvin harkiten. Omiin hiustenmuotoilurutiineihin kuuluu vain lämmöttömiä konsteja, ja uskokaa pois, niillä pärjää pitkälle. Letit, erilaiset hiusnauhoilla tehtävät kieputukset ja papiljotit ovat jiusten parhaita kavereita.
  • ja nyt se kihara-osio!: puristen hiuksia jo pyyhekuivana, jotta kihara saa mahdollisimman paljon tukea. Levitän tässä vaiheessa hiuksiin myös kiharavoiteen, ja/tai muotoiluvaahdon. Muotoiluvaahdon puristelen hiuksiin. Mikäli kaipaan vielä lisää muotoa kiharoihin,puristelen niihin geeliä. Ja that’s it. Seuraavana päivänä tai tarvittaessa virkistän kiharoita vedellä.

kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *