Erilaiset putsarit

Nuorempana kauneudenhoitoni keskittyi meikkeihin. Se, millä kasvot puhdistin, ei ollut niin kiinnostavaa. Toki pidin puhdistamista tärkeänä – ongelmaiho muistaa kyllä, jos puhdistuksessa fuskaa. Putsareidne suhteen mulla ei ollut mitään suosikkibrändiä, tai lempparituotetta. Ostelin fiilksen, mainosten ja budjetin mukaan tuotteita.

Paljon on siitä muuttunut. Nykyisin pidän ihon puhdistusta, ja kosteutusrutiinia ehdottomasti tärkeimpänä kauneudenhoidon osana. En koskaan skippaa puhdistusta, enkä ihon kosteutusta sen jälkeen. Puhdistan ensin suurimmat meikit öljymäisellä putsarilla. Jos meikki ei ole vedenkestävä, se lähtee helposti kookosöljylläkin.

Tämän jälkeen puhdistan kasvot vielä erillisellä puhdistusaineella, ja viimeistelen misellivedellä ja kasvovedellä.

Olen erityisen mieltynyt puhdistusvaahtoihin, mutta viimeaikoina olen testaillut myös jauhetta ja geeliä.

Puhdistusjauhe

Pääsin kokeilemaan kotimaisen Kolme cosmeticsin puhdsitusmaitopulveria. Tuote on toxfree, eli se ei sisällä mitään haitallisia ainesosia. Tuotetta sekoitetaan kämmenellä pieneen määrään vettä, ja levitetään puhdistusmaitona kasvoille. Jauheesta voi tehdä myös kasvonaamion. Tykkään siitä että tuote on monikäyttöinen. Tuoksu on miellyttävä, ja kasvot ovat raikkaat puhdistuksen jälkeen. Aluksi sekoittaminen voi olla haastavaa.

+ kotimaisuus

+ monikäyttöisyys

+ pelkistetty koostumus

+ lasipullo on helppo kierrättää

– saattaa olla vaikea löytää oikea annostelusuhde

Puhdistusgeeli

Toinen kotimainen puhtaan linjan putsari on Laponie of Scandinavian geeliputsari. Tuote on tuoksuton, ja sopii herkimmällekin iholle. Puhdistusgeeli toimii myös kasvonamaiona, eli tuote on monikäyttöinen. Puhdistusteholtaan se on loistava. Tykkään tyylikkäästä pakkauksesta, ja se on myös ekologinen. Pieni korkki on tällaiselle suuripiirteiselle tekijälle välillä haastava.

+ kotimainen

+ sopii herkälle iholle

+ pelkistetty koostumus

+ monikäyttöinen

+ kierrätettävä pakkus, muovin määrä minimoitu

– pieni korkki on välillä hankala

Puhdistusvaahto

GRN luonnonkosmetiikkasarjan puhdistuvaahto tuoksuu hyvälle. Se sopii päivittäiseen käyttöön, ja puhdistaa tehokkaasti. Koen vaahdon kaikista luontevimmaksi putsariksi, ja tykkään siitä, että pumppupullosta on helppo painaa sopiva määrä kämmenelle.

+ luonnonkosmetiikkaa

+ tehokas

+ tuoksuherkkää saattaa häiritä tuoksu, joka on kyllä omaan nenääni miellyttävä

+ kätevä käyttää

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *