Fake it!

Ei kesää ilman aurinkoa <3! Olen todellinen kesäihminen, rakastan valoa ja aurinkoa. Talvella haaveilen siitä miltä auringon lämpö tuntuu iholla, ja miten lämmin hiekka tarttuu varpaisiin. Ruskettunut iho on mielestäni kaunis. Aurinkoa en silti ota oikeastaan koskaan. Suojaan ihoni auringolta, ja uskon, että tässä asiassa feikkaaminen on parempaa kuin aito. Olen jo vuosia hankkinut rusketukseni purkista ja niin teen jatkossakin.

Ensimmäiset itserusketuskokeiluni olivat melko epäonnistuneita, laikukkaita, oransseja ja huvittavia, mutta kaiken oppii kun tarpeeksi yrittää. Suurimmat ongelmat syntyvät kun valitsee iholleen vääränlaisen tuotteen, yrittää saada liian nopeasti liian tumman lopputuloksen, ei tee pohjatyötä kunnolla tai huolehdi viimeistelystä. Yksi tutuimpia mokia on ruskeat kädet/kämmenet, ja erilaiset laikut.

Joten, kun levität itseruskettavia, varaa siihen kunnolla aikaa. Tämä ei ole hätäiselle sopivaa puuhaa. Noudata myös purkissa olevia ohjeita. Erilaiset koostumukset käyttäytyvät eri tavoin, esimerkiksi vaahtoa on ehdottomasti helpoin levittää levityskintaalla, voidetta taas kumihanskoilla.

Muutamia vinkkejä joilla onnistut parhaiten itseruskettavien kanssa:

– kuori iho kunnolla, varsinkin kyynärpäät, jalkapöydät ja muut alueet joissa iho on paksumpaa

– kosteuta, ja tuplakosteuta kuivat mahdolliset kohdat kuten kyynärpäät, polvet ja jalkaterät

– varaa levitykseen oikeasti kunnolla aikaa

– jos et ole tottunut käyttämään itseruskettavia, kokeile aluksi asteittain ihoa sävyttäviä tuotteita. Muutenkin väriä kannattaa kasvattaa iholla. Tummasta sävystä on vaikea vaalentaa, mutta jo muutamassa illassa vaaleaa rusketusta saa tummennettua. Lisäksi lopputulos näyttää luonnollisemmalta.

– käytä tuotteen levitykseen hanskoja tai kinnasta, vältyt monelta mielipahalta. Valitse levitykseen apuväline tuotteen koostumuksen mukaan.

– hankalin osio eli kädet/kämmenselät hoituvat parhaiten kun levität tuotteen niille meikkivoidesudilla. Näin kämmenet eivät värjäydy!

– pyydä apua selän kanssa, saat sinnekin tasaisen ja kauniin sävyn

– kuiville alueille (polvet, kyynärpäät jne…) tuotetta kannattaa levittää ohuemmin kuin muualle. Itse jätän nämä alueet aina joka toinen itseruskettavan levityskerta väliin.

– muista että ihon kannattaa antaa kuivua kunnolla voiteen levityksen jälkeen, eli varaa aikaa pieneen ilmakylpyyn.

– kun käytät itseruskettavia, kosteuta ja kuori ihoa, niin se pysyy kauniina pidempään.

Tänä kesänä omat lempparini ovat Eco by Sonya itseruskettavat, jotka ovat luonnonkosmetiikkaa. Kun kyseessä on iso ihoalue ja tuote jota käytän usein, haluan erityisesti suosia luonnonkosmetiikkaa. Eco by Sonya kasvoille tarkoitettu Tanning water eli rusketusvesi, on erityisen loistava tuote. Se ei tuki eikä kuivata ihoa, ja jättää kauniin terveen hehkun jo ensimmäisellä käyttökerralla.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *