F*ck bullies ja muut kannanotot

IMG_3397.JPG

Muistan pienestä pitäen selailleeni äiskän kanssa muotilehtiä. Ihastelleeni hänen kanssaan vaatteita tv-sarjojen ja leffojen näyttelijöiden päällä. Opin äidiltäni muotojen, värien ja mittasuhteiden tajua, ja persoonallisen tyylin. Äiskä teki myös paljon mulle vaatteita itse, en ikinä unohda miten siisti aniliininpunainen villakangastakki mulla oli koulussa. Opin myös sen että vaatteiden ei tarvitse olla kalliita, tai niiden ei tarvitse olla tiettyä merkkiä, vaan tärkeintä on löytää oma tyyli ja sellaisia vaatteita mistä tykkää ja joissa on hyvä olla.

Haaveilin pitkään muotisuunnittelijan urasta ja opiskelin vaatetusalan artesaaniksi. Näissä opinnoissa oli paljon taide- ja muodin historiaa, ja silloin opin myös sen, että vaatteet kertovat jälkeenpäin paljon meidän ajastamme. Hameen helman pituus, kangasmäärät joita vaatteisiin on käytetty, vartalon silhuetit, rintaliiveistä ja korsetista luopuminen… esimerkkejä riittää loputtomiin. Ne kertovat ajan hengestä. Silloisten opintojen perusteella on myös välittömästi helppo ajoittaa kuvia ja vaikka elokuva johonkin tiettyyn aikakauteen. Taide- ja muodinhistoria olivat mun lempiaineita.

Vaatteilla viestitämme ulkopuolellemme asioita, halusimme tai emme. Itselleni vaatteet on ilmaisuväline, niillä on hauska leikkiä ja luoda tunnelma. Minulla on hyvin harvoin päiviä jolloin ”vetäisen vaan päälle jotain”. Vaatteilla voi kuitenkin ottaa myös kantaa. Materiaalivalinnoilla voit vaikuttaa, käytätkö esimerkiksi nahkaa, turkista, luomumateriaaleja, kierrätysmateriaaleja jne. Vaatteen valmistustavalla voit vaikuttaa myös, sekä sillä miten käsittelet vaatettasi, huollatko vaatteitasi niin että ne kestävät mahdollsimman pitkään ja hyödynnätkö niitä sen jälkeen kun vaate on parhaat päivänsä nähnyt. Vaatteilla voi myös viestiä itselleen tärkeitä asioita. Meillä on edessä ja takana hyvä pinta-ala päivittäin käytössä itsellemme tärkeille viesteille. Mulle on jäänyt mieleen Viivi Huuskan kommentti eräässä videoseminaarissa, ja se meni jotakuinkin näin ”aina ei tarvitse ottaa kantaa tai shokeerata, mutta kannattaa aina miettiä miten käyttää sen tilan mikä meillä on käytössä.”

IMG_3389.JPG

Siksipä sydämeni sykähti kun näin Prismassa nämä F*ck Bullies-paidat Boy meets girl-merkiltä. Kiusaaminen on aihe jota vastaan haluan omalta osaltani vaikuttaa aina kun mahdollista. Joten kannan mielelläni tätä viestiä paidassani.

Kommentit (8)
    1. Kyllä, tähän asiaan pitää puuttua kunnes ketään ei enää kiusata <3.

  1. Niina Maria V.
    22.8.2017, 08:31

    Just paras statement!!<3 ja kiva postaus taas!(:

    1. Kiitos :)! Tämä kyllä on <3.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *