Getting old is hot

Tiedättekö, näin pari päivää sitten Julia Foxin TikTok-videon, jossa hän toteaa että ikääntyminen on in. Jos hän näkee vielä yhdenkin tuotteen jossa lukee anti-aging, hän haastaa yrityksen oikeuteen (ei oteta tätä nyt kirjaimellisesti), koska hän ikääntyy tuotteista huolimatta, ja se on kuumaa, ja upeaa.

Halusin hurrata, ja taputtaa, ja yksinkertaisesti tuntui että videosti tykkääminen ei vaan riitä.

Samalla viikolla Jennifer Aniston antoi Allure-lehdelle haastattelun, jossa hän on avoin, rohkea ja tasapainoinen, ja toteaa, että kukoistaa ja on aidosti sinut itsensä kanssa.

Naomi Watts kertoo TikTok-videoissa, mikä vaihdevuosissa ja ikääntymisessä on upeaa. Jamie Lee Curtis on uransa huipulla ja vahvempi kuin koskaan.

Supermalli Paulina Porizkova puhuu Instagram-tilillään rehellisesti ikääntymisestä, ja tekee vahvaa työtä, jotta myös 40+ naisilla on oikeus ja tilaa tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Tuntuu, että sanat kuten anti-aging ovat auttamatta vanhanaikaisia. Olemme käännekohdassa, ja se on jännittävää ja upeaa.

Ikääntyminen on joskus tuntunut pelottavalta ja ahdistavalta. Naisille on ollut tarjolla mummon tai vanhanpiian rooli. Ikä on tehnyt naisen näkymättömäksi, varsinkin jos naista arvioidaan vain ulkoisen kauneuden, ja nuorekkuuden perusteella. Naiset ovat tehneet, ja tekevät itselleen käsittämättömiä toimenpiteitä pysyäkseen nuoremman näköisenä, ja se on jollakin tapaa surullista. Toisena vaihtoehtona on puolestaan ollut kärjistetysti se, että ”antaa mennä” eikä välitä enää mistään. Ja kaikkea leimaa ”anti-aging”, eli toimitaan ikääntymistä vastaan. Kohota, kiristä, piilota, häivytä.  Ketä tuo ei ahdistaisi, väsyttäisi ja masentaisi. En usko, että hyvinvointi tulee taistelusta luontoa ja painovoimaa vastaan. Uskon, että pysyvä hyvinvointi rakentuu itsensä hyväksymiselle, siihen, että haluaa itselleen hyvää ja tasapainoa.

Olen onnekas, että saan kokea ajan, kun rohkeat, upeat ja itsevarmat naiset raivaavat tietä. Ikääntyvät naiset, jotka viitoittavat polkua itsevarmaan, hyvinvoivaan ja tasapainoiseen aikaan. Ikääntymiseen, jota ei riivaa epätoivo menetetystä nuoruudesta. Aikaan naisen elämässä, kun itsetuntemus ja itsevarmuus on huipussaan, ja tiedämme mitä haluamme, ja osaamme sen saavuttaa.

Täytän kohta 46-vuotta. Olisin joskus ollut kauhuissani siitä. En tunne itseäni vanhaksi, ja koen että olen vasta pääsemässä alkuun! Usko pois, ikä on vaan numero. Sinä päätät miten elät elämääsi, sitä ei sanele yksi luku.

kauneus ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
  1. Nyt kyllä loksahti leuka lattiaan, 46 kohta?? Ja mä kun oon luullut että olet jotain kolmenkympin tienoilla, siis oikeasti. Itse sen 46 ja täytyy sanoa että välillä oikein havahtuu siihen että lukee jotain keski-ikäisistä ja tajuaa että sehän koskee itseäkin, sisäisestihän sitä on ikuisesti nuori 😉

  2. Olen oppinut olemaan kiitollinen siitä, että olen saanut elää tähän asti, lähes 46 vuotta. Paljon on eletty ja koettu ja se näkyy. Sekä ulkoisesti että sisäisesti. Ja se, jos mikä on kaunista❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *