Girl boss Nasia

IMG_5278.JPG

Jokin aika sitten sain meiliä Sukhi-matoilta, ja mietin aluksi että onpa hassua, että minuun ottaa yhteyttä mattoja valmistava yritys, en nimittäin juurikaan ole bloggannut sisustamisesta. Ilahduin kun selvisi, että kyse olikin heidän perustajan Nasia Burnetin tarinan kertomisesta. (Ei sillä, Sukhi-matot ovat ihan superihastuttavia!)

Sukhi-matoilla on myynnissä mattoja Nepalista, Intiasta, Marokosta ja Turkista. Sukhi on nepalin kieltä ja tarkoittaa onnellista.

Kaiken tämän takana on Nasia Burnet. Nasia on syntynyt Amsterdamissa, ja asuu nykyisin Barcelonassa. Rakkaus tekstiilisuunnitteluun syttyi opintojen aikana ja hän valmistui 2011 Royal Academy of Artsista.

IMG_5279.JPG

Sukhi-mattojen pyrkimyksenä on tuottaa ympäristöystävällisiä, upeita ja kohtuuhintaisia tekstiilejä. Hän haluaa sanoa ei massatuotannolle ja kiinnittää erityisesti huomiota työntekijöiden olosuhteisiin. Nasia haluaa auttaa kehitysmaiden ihmisiä saavuttamaan parempia olosuhteita solmimalla kumppanuuksia ja yhteistöitä paikallisten yhteisöjen kanssa.

Haastattelin tätä todellista girl bossia yrittäjyydestä ja urasta.

Mistä sait rohkeuden lähteä yrittäjäksi?
Perustin Sukhin yhdessä Wouter Durvillen kanssa. Sukhi on verkkokauppa, jossa on tarjolla laadukkaita, käsintehtyjä, kustomoituja mattoja. Haluamme tukea ja tuoda esille tiedostavampaa elämäntyyliä kohtuuhintaan. Kaiken kaikkiaan kyse on yhteistyöstä suoraan käsityöläisten kanssa. Maat, joissa käsityönä valmistetut matot on valmistettu, tunnetaan kauniista luonnostaan, mutta ne ovat myös kuuluisia käsityötekniikoistaan. He kaikki käyttävät ainutlaatuisia ja persoonallisia tekniikoita, oppi on kulkenut äidiltä tyttärelle. Rakastan tuotteidemme puhdasta luonnetta. Kaikki matot ovat 100% aitoja materiaaleja, kuten Uudesta-Seelannissa valmistettua villaa, joka tunnetaan laadustaan ​​ja pehmeydestään. Käyttämämme väriaineet ovat myrkyttömiä, antiallergisia ja vapaita AZO: sta (typpi).

Eräällä Nepalin vierailullamme löysimme huovutetut pallomatot. Iloiset värit ja huovutettujen pallojen korkea laatu todella erottui joukosta. Sen jälkeen perustimme kaksi työpaikkaa Kathmandun eri osiin. Naiset, jotka työskentelevät meille, asuvat kävelymatkan päässä työpaikoista. Osa naisista tekee huovutettuja palloja, ja osa tekee mattoja. Toiset hoitavat valvontaa ja koulutusta. Kun naiset ovat tehneet pallot tai matot, he tuovat tuotteet takaisin työpaikalle. Huovutus on yleinen tekniikka Nepalissa, perinne: meiltä voit saada perinteisellä tavalla valmistetun pallomaton, mutta voit myös valita täysin omien mieltymystesi mukaan valmistetun maton online-suunnittelutyökalulla tai valitsemalla omat värit.

Syy, miksi halusin tehdä tämän, on se, että haluan jakaa nämä kauniit matot maailmalle. Lisäksi käsityöläiset ovat onnellisia siitä, että tarjoamme heille työtä, ei vain kerta luontoisesti, vaan jatkuvasti. Se motivoi minua.

Millaisia ​​esteitä tai haasteita olette kohdannut urasi aikana?
Kun työskentelemme kaukana käsityöläisistämme, viestintä voi joskus olla haastavaa. Haluamme aina parhasta asiakkaillemme, joten kommunikoimme usein käsityöläisten kanssa, mutta samalla kommunikoiminen käsityöläisten kanssa voi olla vaikeaa, koska enemmistö heistä ei osaa lukea. Saamme kuitenkin asiat aina järjestymään  ja olemme aina lumoutuneita kauniista lopputuloksesta! Teemme videoita asiakkaillemme jotta voimme paremmin osoittaa miten paljon kovaa työtä jokaisen maton eteen tehdään, ja siksi jokaiseen matoon, tai sanotaanko mieluummin taideteokseen kuluu myös aikaa. Jos haluat nähdä minkälaisia sosiaalisia vaikutuksia matoillamme on, katso esimerkiksi videomme Nepalista täältä.

Millaisia ​​neuvoja antaisit toiselle naiselle, etenkin nuorille tytöille heidän uransa alussa?
Kun perustin Sukhia ja opettelin asioita en koskaan epäröinyt. Se ei ole aina helppoa, eikä koskaan tule olemaankaan, mutta loppujen lopuksi se tuntuu siltä, että olen kuin äiti, joka hoitaa pientä vauvaa: anna sen kasvaa rauhassa ja kehitä itseäsi jatkuvasti ja sopeudu tarvittaessa. Tämä tekee myös urasta päättymättömän, aina mielenkiintoisen elämäntavan. Herään ja menen nukkumaan sen kanssa, ja rakastan tätä. Sinun on rakastettava tätä elämäntapaa ja annettava sille täysi 100 %, jotta saat kaiken irti siitä. Pidä silmäsi ja korvat auki. Paras neuvo on vain aloittaa ja älä koskaan pelkää kysyä neuvoa (hanki mentori jos mahdollista!) – Kehotan aina tiimin jäseniä kysymään rohkeasti. Se rohkaisee myös luovaan ajatteluun.

Mikä innoittaa sinua elämässä?
Olen ylpeä siitä, että käsityöläisillämme on parempi elämä Sukhin takia. Lisäksi me rakastamme sitä, että voimme jakaa nämä kauniit käsintehdyt tuotteet muualla maailmassa, ja ne toimitetaan ilmaiseksi. Näihin maihin suuntautuvien matkojen aikana ihastelemm kauniita materiaaleja ja toivomme, että asiakkaamme jakavat saman tunteen, kun he ostavat Sukhi-maton. Samalla he auttavat näitä perheitä, jotka mattoja valmistavat. 
 

Onko sinulla roolimalleja?

Äitini, hän kasvatti kaksi lasta omillaan. Nyt kun olen raskaana, ymmärrän vielä paremmin kuinka  rankkaa se on ollut. Se tekee minusta entistä ylpeämmän ja motivoi minua työskentelemään yhä kovemmin. 

IMG_5280.JPG

* yhteistyössä Sukhi-mattojen kanssa

Kommentit (3)
  1. Onko tämä yhteistyö? Nyt ei ollut kyllä tarpeeksi selkeästi merkitty.

    1. Kiitos huomiosta :), aamulla täppäsin kyllä Kaupallinen yhteistyö-täpän julkaisuvaiheessa, mutta enpä sitä ollut kirjoittanut mihinkään. Lisäsin siitä maininnan :).

  2. Milla Sukhimatoilta
    3.5.2018, 07:52

    Kiitos tästä artikkelista, Marika! Olen tosi iloinen, jos Nasian tarina inspiroi – meistä on mahtavaa tehdä töitä nuoren ja määrätietoisen naisen kanssa. 🙂 Aurinkoa viikkoosi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *