Halpa ja ekologinen kauneusvinkki

Mitättömän näköinen kurkku ei näytä kovin vakuuttavalta kauneudenhoitotuotteelta. (Älä kuitenkaan anna  kuvan hämätä (tältä ne mun pakastetut kurkkuviipaleet näyttävät).) Kurkkua on kuitenkin käytetty kauneuden hoidossa kautta aikojen. Kurkkuviipaleet silmille kasvonaamion ajaksi on tuttu vinkki jo lapsuudesta.

Nyt TikTokissa on uusi villitys: pakasta kurkkuviipaleet, ja sitten sivele niitä kasvoille. TikTok on muuten varsinainen kultakaivos kauneusvinkeille ja iuusille ideoille. Jos se ei muuten kiinnosta, kannattaa vilkuilla sitä ihan vinkkien toivossa.

Kurkkuvinkki on hyvin simppeli: Laitan pienet kurkunpalat pakkaseen, ja sitten aamulla sivelen niillä hetken kevyesti pestyä kasvojen ihoa, ennen muita kauneusrutiineja. Tämän jälkeen pyyhkäisen ihon kevyesti misellivedellä. Jäisen kurkun kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, eikä painaa sitä iholle liian kovaa. Tarkoitus ei ole aikaan saada paleltumia, vaan heleyttää, rauhoittaa ja virkistää ihoa.

Onko tästä sitten oikeasti mitään hyötyä? Mielestäni on. Olen kokeillut tätä koko kesäloman ajan useampana aamuna viikossa, ja mielestäni iho on kauniimpi ja kuulaampi kurkkuhoidon jälkeen. Pelkästään jo viileys tekee iholle hyvää, ja herättelee kasvoja. Kylmä rauhoittaa ihoa, ja laskee turvotusta. Lisäksi kurkku on varsinainen terveyspommi, täynnä vitamiineja mm.  C-, A- ja K-vitamiinia sekä karotenoideja, myös kivennäis- ja hivenaineita kuten kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia. Jos erilaiset ainesosat vaikuttavat erilaisten voiteiden ja seerumien kautta, mikseivät ne vaikuttaisi tuoreen kurkun kautta? Tunnen yhä enemmän vetoa kauneuden hoitoon minimaalisilla ainesosilla. Kurkku on myös superedullinen eikä siitä synny turhaa pakkausjätettä tai purkkeja.

Kommentit (2)
  1. Hierotko kurkkua missä vaiheessa kasvojen iholle? Kasvojen pesun jälkeen ilmeisesti, mutta ennen kasvovettä, seerumia ja voidetta? Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta 😊

    1. Hyvä tarkennus :). Heti kasvojen pesun jälkeen, puhtaille kasvoille ennen muita tuotteita.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *