Harhaluuloja bloggaamisesta

76634CAF-81E3-4F4E-8004-8328AF175B9D.jpeg

Tämä on varmasti aihe, josta on kirjoitettu satoja ja tuhansia postauksia. Mutta teki silti mieli avata hieman omasta näkökulmasta asioita. Olen itse törmännyt muutamiin ”harhaluuloihin” ja saanut mielenkiintoisia kysymyksiä bloggaamisesta, ja ajattelin niitä nyt avata.

Miksi bloggaan, mitä järkeä siinä on? Mistä niitä aiheita tulee? Miksi kukaan haluaa kirjoittaa omasta elämästään julkisesti?

Itselleni tämä on rakas harrastus, jonka kautta olen päässyt kokemaan mielenkiintoisia juttuja. Olen bloggaamisen myötä kehittynyt sisällöntuottajana, ja saanut siitä paljon näkökulmaa myös ”päivätyöhöni”. Tässä on inspiroivaa myös se, että voi kehittyä ja oppia uutta kokoajan. Mulle aiheita tulee mieleen melko helposti, tosin tulee myös niitä hetkiä kun mielessä on totaalinen blokki. Ja joskus tulee myös fiilis, että olen ihan paska, ja koko bloggaaminen kannattaisi vaan lopettaa saman tien. Kai ne kuuluvat kaikkeen luovaan työhön osana prosessia. Itse olen rajannut aihepiirejä, ja en niinkään paljon kerro yksityisasioistani. Moni muu osaa kertoa niistä paljon paremmin ja kiehtovammin. Minulla oli esimerkiksi hääpäivästämme ja avioliitosta postaus, mutta se tuntuu vaan niin henkilökohtaiselta että en ole vieläkään tohtinut julkaista sitä. Olen jollain tapaa hyvin yksityinen ihminen, ja vaikka annan itsestäni tiettyjä osia, joitakin pidän itselläni.

Älä sitten kirjoita tästä siellä sun blogissa.

En ikinä kertoisi toisten yksityisasioita blogissani. Muutenkin olen sitä mieltä että toisten asiat ovat toisten asioita, ei minun selviteltäviä. Olen varsin tarkka myös omasta yksityisyydestäni, joten en todella halua rikkoa sitä toisten kohdalla. Mutta olen tähän kommenttiin törmännyt aina silloin tällöin.

Sä saat kaikkea tavaraa kokoajan ilmaiseksi.

Itseasiassa en. Jos saan tuotteita, teen niistä vastineeksi jutun. Minulle ei ”lähtetä” tuosta vaan tuotteita, vaan yhteistöistä ja tuotteista sovitaan. Ja maksan saamistani tuotteista ja palveluista verot.

Sä mainostat kaikkea mitä käsketään?

En mainosta. Teen yhteistyötä sellaisten tahojen kanssa, joista pidän itse. Kerron vain ja ainoastaan tuotteista joita käytän oikeasti, ja joita voin hyvin mielin myös suositella muille.

Sähän voit tuosta valittaa/nostaa tuon esiin siellä sun blogissa

Muutaman kerran kun on sattunut jotain ärsyttävää tai on tullut huonoa palvelua, on tullut kommenttia että kerro tuosta siellä sun blogissa. Mutta tää ei ole mikään lyömäase. Mä haluan pääasiassa tuottaa muillekin hyödyllistä/mielekästä sisältöä. En maalata mitään ruusunpunaista maailmaa, mutta mieluummin keskityn hyviin juttuihin. Toki haluan sattunnaisesti tuoda esiin epäkohtia jotka minua ärsyttävät/liikuttavat, mutta niitä on esimerkiksi eläinten oikeudet, ei minun huono asiakaskokemus supermarketissa.

Sähän olet joskus ollut tästä eri mieltä

Tyhjä ajatus-blogin Saranda taisi kirjoittaa tätä aihetta sivuten kokonaisen postauksen. Joskus melkein pelottaa kertoa blogissa ajatuksiaa tai mielipide jostain, koska ei tiedä miten siihen reagoidaan. Tai jos aiheesta onkin joskus ollut vaikka eri mieltä. Mutta hei, me kaikki muutetaan joskus mielemme. Ja minusta se on hyväkin, se että muuttaa mielensä voi vaikka johtua siitä että on saanut aiheesta lisää tietoa jonka perusteella se on auennut paremmin.

Olisi mielenkiintoista kuulla onko muilla bloggaajilla samanlaisia kokemuksia, tai minkälaisia kokemuksia teillä ylipäätään on tästä aiheesta.

Ja ihanat lukijat, mitä minkälaisia ajatuksia teillä on tästä aiheesta?

 

 

Kommentit (6)
  1. Tiukassa istuvat kyllä mielikuvat bloggaamisesta! Siksi onkin tosi hyvä, että näistä puhutaan ja kirjoitetaan avoimesti 🙂

    1. Totta. Täysin samaa mieltä :)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *