Headgames

09A1EF93-E478-4078-98A0-882BCE094273.jpeg

892D37CA-C11F-495B-816C-AD329A8A6181.jpeg

249A0755-26D9-4B3E-8DAC-63F81D1A50FE.jpeg

Kesällä ei edes muista pipokauden haasteita. Lättänät hiukset, kampaukset ei mahdu pipon alle, kosteus saa hiukset hapsuuntumaan, päänahkaa kutittaa ja kiristää…Voin rehellisesti myöntää, että mun parhaat hiuspäivät eivät ajoitu syys-talveen.

Tämä on aikaa jolloin päänahalle ja hiuksille voi osoittaa hieman ekstrarakkautta. Olen kuullut, että päänahka vanhenee paljon nopeammin kuin kasvojen iho, osittain siksi, että sen huolto ja helliminen usein unohtuu. Kasvoille tehdään kuorintaa, naamiota ja vaikka mitä hoitoa. Päänahkaparka jää usein ilman.

Päänahan hyvinvointi on tärkeää, ja se näkyy hiusten kunnossa. Liian kireä päänahka saattaa pahimmillaan aiheuttaa hiustenlähtöä, joten päänahkaa kannattaa helliä hieromalla. Hiustuotteet voivat kertyä päänahkaan ja hiustuppien tyveen, joten päänahkaa kannattaa myös kuoria ja syväpuhdistaa.

Hiuspohjan kutina puolestaan voi johtua kuivasta päänahasta, joten monesti yhdistän hieronnan ja kookosöljynaamion. Eli levitän kookosöljyä hiusnaamiota tehdässä todella reilusti päänahkaankin ja hieron sitä sormenpäillä päänahkaan ennen kun jätän sen vaikuttamaan. 

101A898D-5418-415A-A6A7-DD5628C396C4.jpeg

Sain testiin kotimaisia Back to the Roots-hiustuotteita, jotka ovat hiusten ja päänahan hoitoon tarkoitettuja. Tuotteet ovat pakattu tyylikkäisiin tummiin pakkauksiin, ne ovat unisex-tuotteita, ja pakko myöntää että puolisokin ihastui näihin välittömästi. Hän nyt ei ehkä käyttäisi ihastua sanaa, mutta you get the point :).

Ensimmäisenä testasin kuorivaa ja kosteuttavaa Exfoliating shampoota. Tämä kuorii sekä puhdistaa päänahkaa ja hiuksia maitohappojen ja luomuriisirakeiden voimalla. Tuntui että hiukset ja päänahka ovat kunnon puhdistuksen tarpeessa. Puhdistuksen tehon huomasi hyvin. Hiukset olivat superkuohkeat ja kevyet pesun jälkeen ja tuntui että shampoo myös kirkasti hiusten sävyä.

Balancing shampoota testasi puoliso, jolla on kiristävä ja kuivan tuntuinen päänahka. Herneproteiini ja luonnon betaiini rauhoittavat ja kosteuttavat hiuspohjaa, ja puolisolta tuli plussaa tuotteesta. Samalla kertaan testiin pääsi Revitalizing hair tonic, joka myös rauhoittaa ja hoitaa hiuspohjaa. Tämä levitetään pesun jälkeen hiuspohjaan. Vaikuttavina aineina on teepuuöljy, aloe vera, glyseriini ja mentoli. Tämä viilentää hiuspohjaa tuntuvasti, ja tuoksuu teepuuöljylle.

Omaan hiuspohjaan testasin Nourishing Scalp Creamia, eli kosteuttavaa ja tasapainottavaa voidetta. Tämä levitetään myös hiuspohjaan pesun jälkeen. Tein samalla pienen päänahan hieronnan.

Käytän näitä hoitoja muutaman kerran kuussa, tarvittaessa useammin. Tässä(kin) on hyvä muistaa tasapaino, eli ei kannata hoitaa myöskään liikaa, vaan just sopivasti :).

ED7263A2-709A-43D7-A332-61989C75F2A5.jpeg

* tuotteet saatu testiin blogin kautta

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *