Helpot ja rennot hiusvinkit

Edellisestä hiusaiheisesta blogipostauksesta on luvattoman pitkä aika. Siksipä päätin kirjoittaa nyt tällaisen ”hiusekstran”, jossa kerron viimeaikoina kokeilemani vinkit ja kivimmat hiusaiheiset ideat.

Rosmariinihuuhde

Helppo ja luonnollinen hiushuuhde syntyy keittämällä vedessä muutamaa tuoretta rosmariininoksaa. Huuhteen viilennyttyä sen voi kaataa tiiviiseen lasipurkkiin käyttöä varten. (Itse säilytän yhtä huuhde-erää noin viikon, ja teen sitten tuoretta tilalle.) Rosmariini rauhoittaa ja hoitaa hiuspohjaa, ja sen kerrotaan vauhdittavan hiusten kasvua.

Hiukset pestään normaalisti ja huuhde kaadetaan hiuksiin pesun jälkeen. Sen annetaan vaikuttaa hiuksissa pari minuuttia, jonka jälkeen se pestään pois.

En käytä tätä omiin hiuksiini, koska huuhde saattaa tummentaa hiuksia. Puolisoni sen sijaan on käyttänyt huuhdetta muutaman viikon, ja ero hiuksissa on huomattava. Ne ovat kiiltävät, napakan tuntuiset ja kaiken kaikkiaan paremmin voivan oloiset.

Silkkinen hiusturbaani

En tykkää pörröisistä hiuksista, ja luonnonkiharani ovat aamuisin aina melko vallattomat. Päätin kokeilla silkkiturbaania ratkaisuksi ongelmaan.

Turbaanin pitäisi suojella hiuksia ja sen sanotaan olevan hellävaraisempi hiuksille kun esimerkiksi puuvillainen tyynyliina. Jos turbaani ei houkuta, voi kokeilla vaihtaa tyynyliinat silkkisiin tai satiinisiin, puuvillaisten sijaan.

Olen huomannut tämän auttavan, ja hiukset ovat aamuisin sileämmät, varsinkin päälaen pörröinen sädekehä on maltillisempi. Turbaanin alle mahtuu myös letit ja erilaiset kieputuskiharaviritelmät mukavasti suojaan.

Helpot kiharat

Löysin tämän tavan luoda hallitut, mutta rennot laineet hiuksiin ihan vahingossa. Kieputin hiukset neljään ”kierteeseen” niiden ollessa vielä hieman kosteat pesun jäljiltä.

Annoin hiusten jäädä kierteille, ja avasin ne vasta aamulla. Olin yllättynyt siitä miten kauniit laineet näin syntyi. Ja niin helposti!

Tee näin:

  1. Tee hiuksiin keskijakaus.
  2. Jaa hiukset neljään osaan.
  3. Käsittele hiukset osio kerrallaan.
  4. Jaa osio kahteen osaan, ja kieputa osiot kuvan osoittamalla tavalla tyvestä latvaan. Kiinnitä latva hiuslenksulla jos se alkaa purkautua.
  5. Toista sama muille osioille.
  6. Kiharoiden tai laineiden koko määräytyy sen mukaan miten tiukkaan hiukset kierrät.

Pinnit

Tämä on vaan niin helppo ja äärimmäisen nopea tapa tehdä kampauksesta kaunis ja jopa juhlava, että jokaisella pitäisi olla yksi kiva pinni matkassa aina. Yksinkertainen keskijakaus muuttaa ilmettä heti, kun hiuksiin lisää pinnin nollarityyliin. Nutturasta tekee puolestaan juhlavamman vaikka takaraivolle asetetut helmipinnit.

kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *