Hiukset syömällä parempaan kuntoon

Kauneus sisältä päin on lempiaiheeni. Voin kertoa lempishampooni ja hiustenhoitotuotteeni, mutta parasta on se, että hiusten kuntoon vaikuttaa tehokkaimmin ravinnolla. Syömällä hyvin ja monipuolisesti, vaikuttaa pitkässä juoksussa varmasti enemmän hiusten kuntoon, kuin millään tuotteella.

Ennen etsin aina uusia tuotteita, joilla saisin uudet ja upeammat hiukset, mutta vasta ruokavalioon panostamisen myötä hiukset alkoivat voida paremmin. (Ja vaikka olen hokenut tätä kyllästymiseen asti, myös lämpömuotoilun lopettaminen oli omille hiuksilleni pelastus.)

Listasin muutamia ainesosia, joiden saantiin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota:

– rauta. Raudan puute voi aiheuttaa hiustenlähtöä, ja riittävä raudan saanti puolestaan takaa hiusten kasvun. Syö pinaattia, papuja ja nappaa rautaa vaikka purkista jos et saa sitä riittävästi ruuasta.
– proteiinit. Oli proteiinin lähteesi mikä tahansa, huolehdi että hiuksesi saavat riittävästi proteiinia.
– hyvät rasvat, eli avocadot, pähkinät, oliiviöljy kuuluvat terveiden ja vahvojen hiusten rakennusaineisiin.
– biotiini (B-ryhmän vitamiini). Biotiini auttaa elimistöä valmistamaan proteiineista keratiinia, josta hiukset suurimmaksi osaksi koostuvat ja muita vitamiineja imeytymään kehoon. Biotiinia saa mm. kaurasta, pähkinöistä ja hiivasta.
– sinkki. Sinkki vaikuttaa
hormonitasapainoon ja vitamiinien imeytymiseen, joten sillä on iso merkitys myös hiusten kunnolle. Sinkkiä saa mm. pinaatista ja kurpitsansiemenistä.

Toki kokonaisuus ratkaisee, ja kun lautaselta löytyy joka aterialla monipuolisesti proteiinia, hiilaria ja rasvaa, kroppa ja hiukset kiittävät.

Kommentit (1)
  1. Kiitos postauksesta, olen tehnyt vasta ihan saman huomion. Myös ruuan määrä vaikuttaa näköjään, ennen söin liian niukasti hiusten kannalta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *