Hiusten hoidon kulmakivet

Tunnen monia ihmisiä, joiden hiukset kasvavat ihan mieletöntä tahtia. Lisäksi heidän hiukset kasvavat aina hyväkuntoisena ja paksuna massana. Siinä on lottovoittoa kerrakseen.

Omat hiukseni ovat ihan toista maata. Olen joutunut todellakin ”kasvattamaan” niitä, ja näkemään paljon vaivaa, jotta saan pidettyä ne pitkänä. Luonnonkiharahius saattaa vaikuttaa ihanalta kun se kihartuu vallattomana, mutta voi että se osaa olla vaikea pitää hyväkuntoisena ja pitkänä.

Omalta osaltani voin sanoa, että kaksi tärkeintä asiaa hiusten kunnon kannalta ovat ravinto ja hiusten lämpömuotoilusta luopuminen. Jatkuva suoristaminen oli yksinkertaisesti hiusteni tuho. Kuiva ja karhea kiharani ei kestä sitä, oli pohjalla minkälainen lämpösuoja tahansa. Toki vaikuttavia tekijöitä on paljon.

Tässä ovat kulmakiveni hyvinvoiviin ja pitkiin hiuksiin:

  • hyvä harja. Hiuslaadulle sopiva harja, ja lempeät otteet. Älä revi hiuksia harjatessa, vaan selvitä hiukset aina lempein ottein latvasta ylöspäin edeten. Älä harjaa hiuksia märkänä.
  • vältä lämpöä. Ota haltuun erilaisia tekniikoita joilla voit muotoilla hiuksia ilman lämpöä: paplarit, palmikot ja erilaiset nauhoilla kieputukset ovat loistavia.
  • pidä huolta päänahasta. Kosteutetusta ja terveestä päänahasta kasvaa terveet hiukset. Kuorin päänahan silloin tällöin, hieron sitä säännöllisesti ja pesen hiukset usein, jotta päänahkaan ei kerry muotoilutuotteita eikä likaa.
  • lempeät otteet. Mitä tahansa teet, harjaat, muotoilet tai peset, käsittele hiuksia lempeästi. Ei hankausta tai repimistä. Liian tiukat ponnarit ja nutturat samassa kohdassa aiheuttavat pahimmillaan hiusten katkeamista tai lähtöä.
  • syö hyvin. Riittävä proteiinin ja hyvien rasvojen saanti näkyy hiuksissa. 
kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *