Hiusvinkkejä, jotka on hyvä muistaa

Olen etsinyt kadonnutta inspiraatiota kirjoittaa hiuksista, käsittämätön, runsas hiustenlähtöni lopputalvella ei kovin nimittäin innostanut. Olen keskittynyt ihan pääasioihin, ja mietin että ne on välillä hyvä kerrata. Tässäpä siis postaus ihan tavallisista vinkeistä, jotka on hvyä muistaa.

  • vaihtele ponnareiden ja nutturoiden paikkaa, ja vältä toistuvaa kireää kampausta. Pahimmillaan aina samassa paikassa oleva kireä ponnari tai nuttura voi vaurioittaa hiuksia ja aiheuttaa jopa hiustenlähtöä.
  • älä harjaa hiuksia märkänä. Märkänä hius venyy ja katkeaa helpoiten.
  • pidä huolta päänahasta: kuori, kosteuta ja hiero. Esimerkiksi aina ennen pesua käyn päänahan läpi harjalla hieroen, tämä vilkastuttaa verenkiertoa päänahassa, sekä kuorii sitä kevyesti. Välillä teen hieronnan sormin öljyllä, ja annan öljyn vaikuttaa hetken päänahassa ennen pesua.
  • harjaa lempeästi. Älä revi takkuja auki, vaan aloita hiusten harjaus aina latvoista hellävaraisesti, ylöspäin edeten.
  • unohda lämpömuotoilu. Kuumat kihartimet ja suoristusraudat eivät ole hiusten paras kaveri. Kannattaa opetella muotoilemaan hiuksia myös ilman lämpöä. Paplareilla saat kuohkeat ysärilaineet, leteillä taas rennot beach-laineet.
  • muista suojata hiuksetkin UV-säteilyltä. Aurinko kuivattaa ja vaurioittaa myös hiuksia, joten ne kannattaa kesällä tarvittaessa suojata huivilla tai hatulla.
  • syö hyvin. Mikään hiustuote ei paikkaa ravinnon puutteita. Pidä huoli siitä, että saat riittävästi rasvoja ja proteiiniä, ja ylipäätään monipuolisesti kaikkia ”rakennusaineita”, kauneus lähtee todellakin sisältä päin.
kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *