Hyvä olo läpi koko kesän

Kesällä tuppaa välillä käymään niin, että rutiinit unohtuvat, herkkuja tulee maisteltua aika paljon, ja festarit ja terassi kutsuvat. Ja se on ihan fine. Koko talven aherruksen jälkeen on ihan oikeutettua höllätä ja olla just niin kun huvittaa.

Kesä on ihanaa aikaa juuri siksi, että ei tarvitse elää minuuttiaikataulussa.

Tykkään kuitenkin myös pitää itsestäni huolta läpi kesän, niin ettei syksyllä tarvitse alkaa ”ottaa itseään niskasta kiinni” tai karistella mitään lomakiloja.

Säilytän siis joitakin ”rutiineja” lomallakin, pääasiassa siksi että niistä tulee hyvä olo.

Ravinto

Aamuisin nautin ensimmäisenä lämmintä sitruunavettä, tai Molkosania lasillisen. Se auttaa kehoa heräämään, ja tekee hyvää vatsalle.

Muistan vitamiinit lomallakin.

Aamiaiseksi nautin aina rahkapohjaisen, makeuttamattoman smoothien marjoilla. Koska tiedän että tykkään syödä jäätelöä ja herkkuja, pidän jonkin osan päivän aterioista kevyenä ja järkevänä.

Tasapaino: jos tulee herkuteltua lounaalla, illalliseksi voi ottaa kevyemmin vaikka salaattia.

Itse käytän alkoholia melkoisen vähän, mutta kun nautin drinksun tai pari, pidän huolen myös siitä että nautin välivettä ahkerasti.

Kun pitää ruokavalion balanssissa lomallakin, mieli ja keho kiittää, eikä ole tukkoinen ja huono olo.

Liikunta

Kesällä tulee liikuttua paljon lähes vahingossa. Kävelyä tulee paikasta toiseen, uiminen on mahdollista joka päivä ja suppailu on itselleni laji numero yksi. Aamu- ja iltauinnit ovat parasta, voi fiilistellä luontoa ja nauttia valosta samalla. Suppailu on hauskaa mutta myös lajina yllättävän tehokas.

Tunnen olon paljon energisemmäksi kun päivään sisältyy liikuntaa riittävästi.

Lepo

Lomalla on mahdollista elää juuri siinä itselle ihanteellisessa unirytmissä. Tuntuu että uni on parempaa kun illalla ei tarvitse stressata että hei, nyt pitäisi nukkua jo, ja miettiä saako unta riittävästi. Jos ei saa, voi päivällä ottaa nokoset. Lomalla olen löytänyt uudelleen power napit, eli voima nokoset. 10-15 minuuttia on juuri riittävä aika ladata akut, ja jatkaa päivää virkistyneenä. Näitä aion hyödyntää arjessa kesän jälkeenkin.

Asenne

Se ei ole niin vakavaa, vaikka vähän lipsuu. Aion loman jälkeenkin yrittää taas muistaa sen, että kaikki ei ole niin vakavaa, ja arki ei voi olla pelkkää oravanpyörässä juoksemista ja täydellisyyden tavoittelua. Elämästä kuuluu nauttia, muulloinkin kun lomalla. Itselleni elämä on nautinnollisinta kun nämä neljä osa-aluetta ovat balanssissa, ja silloin pienet repsahduksetkaan eivät kaada koko venettä.

puheenaiheet terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *