Hyvän olon etsintä

D3BEA501-2556-46CE-A778-455765D095C7.jpeg

Viime kesä oli ihan mieletön säiden puolesta. Mutta mulla oli kropassani jotenkin vieras olo. Tunsin oloni tukkoiseksi (en oikein muuten osaa tunnetta kuvata), turvonneeksi ja jotenkin vaan en omaksi itseksi.

Liikuin ja söin suht terveellisesti, mutta olo ei muuttunut suuntaan eikä toiseen. Mua ärsytti, ja turhautti.

Kesän lopulla ja syksyn alussa possuilin ihan kunnolla. Söin päivittäin suklaata, pastaa ja pullaa. Olo pysyi samana, paitsi sokerikoukku alkoi ärsyttää yhä enemmän.

89F0A144-5167-44CD-9DBC-B61369F2D224.jpeg

Aloin miettiä että mikä tässä nyt mättää. Miten voin olla noin kiinni sokerissa, ja kaikissa huonoissa tavoissa. Missä on mun itsekuri. Ja ennen kaikkea, onko ne herkut nautinto, jos mulla on kokoajan huono fiilis.

Googlailin oikeasti vaikka mitä. Luin terveysteemaisia artikkeleja, ja törmäsin paljon suoliston hyvinvointia käsitteleviin juttuihin. Siihen miten epätasapaino suolistossa vaikuttaa kaikkeen hiusten kunnosta mielialaan ja muistiin. Miten probiootit ovat tärkeitä terveyden ylläpitäjiä. Ei enää monellekaan varmasti mikään newsflash, mutta itse olin ohittanut probiottiasian iloisesti, koska ajattelin että vatsani on varmaan ihan kunnossa.

E01EC37D-0766-4AA2-B599-DAF3E28ABA7C.jpeg

Ajattelin että kokeillaan, en voi oikein mitään hävittäkään. Selvittelin mitä kokeilisin, ja päädyin Puhdas-kapseleihin jotka sopivat vegaaneillekin. Niitä ei vaan ollut missään kaupassa jossa kävin. Tuskastuin koska halusin aloittaa kuurin heti, ja ruokakaupan puolella päätin että otankin kokeiluun Molkosania.

Molkosan on nestemäinen maitohappokäynyt heratiiviste. Sitä otetaan 1 tl – 1 rkl vuorokaudessa. Jos ei ole näitä valmisteita käyttänyt, kannattaa totutella pienellä annostuksella ensin. Aloitin itse heti ruokalusikallisella, ja maha oli erittäin omituinen pari ekaa päivää. Ilmeisesti se kuuluu asiaan jos suolisto on ollut epätasapainossa.

Parin päivän jälkeen vatsa on tuntunut pitkästä aikaa ”omalta”. Se ei turpoa päivällä ja vaikka tämä kuulostaa jo ihan myyntipuheelta, mun makeanhimo on asioissa. Niin helposti. Ei vaan tee herkkuja samalla tavalla mieli. Joten mulla pysyy Molkosan ruokavaliossa tästä eteenpäin.

Tämähän on kaikki vaan omiin tuntemuksiini perustuvaa arvailua. Ei faktaa, mutta olen tässä vaiheessa hyvinkin taipuvainen uskomaan siihen että suoliston hyvinvoinnissa on avain kokonaisvaltaiseen hyvään oloon. Olen nähnyt väitteen että aikuisen suolisto on pinta-alaltaan jalkapallokentän kokoinen…joten jos tuo alue ei voi hyvin, voisi kuvitella että vaikutukset ovat melko kokonaisvaltaiset.

Kommentit (8)
 1. Miltä Molkosan maistuu? Saako sen alas ilman ongelmia vai alkaako se tökkimään viikon kahden jälkeen? Muuten olisin kiinnostunut tuotteesta, mutta maku epäilyttää.

  1. Maku ei ole mikään paha, mutta ei hyväkään. Siihen tottuu nopeasti. Itse sekoitan annoksen jääkylmään veteen. Smoothien yms seassa luulen että makua ei huomaa lainkaan.

 2. Mie kokeilin/käytin Molkosania, kun sain sitä testiin osana osallistumistani ”Projektina Keho”-ohjelmaan. Sisäisesti Molkosania ja ulkoisesti aamuin-illoin kolmivaiheiset ihonhoitorutiinit Darphin-kosmetiikalla. 
  Minusta Molkosan haisee ihan lämpimälle lehmälle, mutta kyllä se sai suoliston ojennukseen ja muutenki olo oli hyvä.
  Valitettavasti hienot itse-hoito/-hemmottelurutiinit jäivät unholaan piakkoin loppukuvausten jälkeen. Molkosania ostan edelleen kun iskee ryhtiviikko itselle tahi puolisolle 😀
  Darphinin kosmetiikkaa en raaski itse ostaa, mutta oli kyllä todella laadukasta ja tykkäsin käyttää!

  1. Joo, ei tuon Molkosanin kohdalla mistään suuresta makunautinnosta voi puhua :D. Tosin siihen tottuu aika helposti, ja kun huomaa ne hyödyt, kestää maunkin paremmin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *