Hyvinvointi lähtee rutiineista

Lomalla huomaa parhaiten mitä kaipaa voidakseen optimaalisesti. Kun on aikaa ja rauhaa kuunnella kehoa, se kyllä kertoo mikä on tärkeää.

Loppujen lopuksi kestävä hyvinvointi rakentuu hyvin yksinkertaisista rutiineista, ja niiden johdonmukaisesta noudattamisesta.

Hyvinvointi ei ole rakettitiedettä, mutta joskus on hyvä listata itselleen tärkeät asiat. Tai lukea niistä jonkun toisen muistuttamana, ja muistaa, että näinhän se on.

Tässä itselleni tärkeitä rakennuspalikoita.

Nuku tarpeeksi. Uni on lääke. Uni on aikaa jolloin mieli nollaa päivän tapahtumat, ja keho korjaa itseään. Jos nukun liian vähän, olen kärttyinen, syön huonosti ja muutenkin olo on vaan kokonaisvaltaisesti huono. Kun palasin lomalta, päätin että nukun päikkärit ihan hyvällä omalla tunnolla, jos töiden jälkeen väsyttää. Menen myös suosiolla unirytmini tahdissa nukkumaan.

Valmistele asioita etukäteen. Kaikenlainen järjestelmällisyys on arjen pelastus. Kun viikon asut, eväät ja kaiken mahdollisen suunnittelee etukäteen, aika ei kulu sähläämiseen ja kiirehtimiseen.

Juo tarpeeksi vettä. Tätä ei vaan voi korostaa liikaa. Kun juo riittävästi vettä, olo on virkeä ja välttyy myös useammin turhilta herkutteluilta.

Tanssi ja laula, tai hassuttele muuten vaan. Tanssista on muodostunut itselleni yksi tärkeimmistä liikuntamuodoista. Se on hauskaa ja siinä saa hien pintaa ihan huomaamatta. On ihan super tärkeää löytää arkeen rutiineja, jotka tuottavat iloa ja endorfiineja.

Liiku. Liiku joka päivä. Etenkin jos teet työtä yksipuolisissa asennoissa, esim. näytön äärellä. Venyttely, ja kehon liikuttaminen pitää kehon joustavana ja ehkäisee jumeja ja kolotuksia. Lomalla aloitin aamut lihaskuntoliikkeillä, uinnilla ja venyttelyllä, ja itseasiassa tämä oli asia, joka toi lomaan myös ripauksen luksuksen tunnetta.

Syö hyvin. Tuore, monipuolinen ja prosessoimaton ruoka pitää mielialan korkealla ja tarjoaa keholle parasta polttoainetta.

Lue. Omalle listalleni haluan viimeiseksi lisätä lukemisen. Lukeminen vaatii keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Se on loistava keino rauhoittua, keskittyä ja rentoutua.

hyvinvointi hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *