Ihmeöljy

Ihastuin laventeliöljyyn uudelleen käydessäni lymfahoidossa. Laventelin mieto tuoksu tehosti hoidon rauhoittavaa vaikutusta. Selvittelin hieman laventeliöljyn vaikutuksia, ja totesin että se on varsinainen ihmeöljy.

Laventeliöljy on yksi suosituimpia eteerisistä öljyistä, eikä suotta. Laventeliöljy hoitaa stressaantunutta mieltä. Muutama tippa öljyä vaikka tyynyliinalle ennen nukkumaan menoa rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä.

Laventeliöljy myös hoitaa ihoa, sitä voi lisätä kylpyveteen, ihon hierontaöljyyn tai vaikka suihkugeeliin. Laventeli edesauttaa ihon uusiutumista, ja sitä käytetään usein myös erilaista palovammojen ja arpien hoitoon. Luin myös että kutiavat hyönteistenpuremat rauhoittuvat laventeliöljyllä. Olen varsinainen itikkamagneetti, ja konsti tuli kesän aikana todettua hyvin toimivaksi. Taputtelin öljyä kevyesti puremille, ja tuntui että kutina rauhoittui lähes välittömästi.

Suosikkini on lisätä muutama tippa öljyä veden sekaan suihkepulloon jolla suihkin vaatteita silittäessä. Herkkien materiaalien, kuten silkin kohdalla tämä käsittely kuitenkin on hyvä jättää väliin.

Valitsin itse Puhdas+ laventeliöljyn, joka on pelkkää laventeliöljyä, monikäyttöisyytensä vuoksi. Esimerkiksi Weledalla on taas valmiiksi laimennettu laventelihierontaöljy, joka sopii sellaisenaan mm. hierontaan ja ihonhoitoon.

Suosittelen kokeilemaan tätä luonnollista tapaa rentoutua ja huoltaa kehoa ja mieltä.

Kommentit (2)
  1. Johanna Huuhtanen
    20.8.2019, 23:09

    Kiitos vinkistä! Tilasin tän testiin saman tien 🙂

  2. Mulla on yöpöydällä sellainen keraaminen kivi, jolle tiputan aina iltaisin tipan tai pari laventelin eteeristä öljyä. Tuoksu on ihanan rauhoittava. Hiljalleen on käynyt niin, että yhdistän laventelin tuoksun mielessäni aina omaan makuuhuoneeseeni.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *