Ihon ihmeaineet


Rakastan seerumeita ja erilaisia täsmätuotteita iholle. Ne ovat tehokkaita, ja tarjoavat iholle huolenpitoa ja hehkua. Oma ihoni paremmassa kunnossa kuin koskaan  (fingers crossed!) ja seerumit ovat olleet siinä suuressa roolissa.

Kun valitsen seerumeita ja ihonhoitotuotteita, valitsen muutamia tehokkaaksi todettuja ainesosa sisältäviä tuotteita.

Retinoli

A-vitamiinin johdannainen, retinoli on tutkitusti tehokas ihon hoidon ainesosa, jonka sanotaan tehoavan niin akneen kuin ikääntyvän ihoonkin.

Se tasoittaa ihon sävyä, vahvistaa ihon kollageenisäikeitä,uudistaa ihoa ja hillitsee talin eritystä. Retinoli myös ehkäisee alkavia juonteita.

Retinoli voi ärsyttää ihoa, joten sen käyttö kannattaa aloittaa varoen, ja asteittain. Aurinko ja retinoli eivät ole hyvä yhdistelmä. Retinoli herkistää ihon auringonvalolle, ja iho palaa helpommin.

Käytössäni on Madaran A-vitamiinitipat. Tiiviste sisältää provitamiini A:ta, vegaanista retinolin lähdettä jota saadaan lakasta ja pihlajanmarjoista. Levitän tuotetta yleensä otsalle yhden tipan, tai tarvittaessa tipan kosteusvoiteen seassa koko kasvoille.

Hyaluronihappo

Ihossa on hyaluronihappoa luonnostaan, mutta sen määrä vähenee vuosien myötä.

Kuten retinolikin, hyaluronihappo on laajasti tutkittu ihonhoidon ainesosa, ja sen vaikutukset ihon kuntoon ovat todistettu.

Hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta, sijoittaen juonteita. Vaikutus on iholla välitön, se näyttää pulleammalta ja hyvin kosteutetulta.

Hyaluronihappo ei ärsytä ihoa, ja luonnonkosmetiikkatuotteiden hyaluronihappo on aina kasviperäisistä lähteistä.

Käytössäni on tällä hetkellä Floramen hyaluronihapposeerumi sekä Centifolian ruususeerumi. Floramen Anti-age tiiviste on 50+ iholle, mutta mielestäni iholle voi tarjota tuotteita sen tarpeen mukaan. Floramea käytän iltaisin, Centifolian ruususeerumia aamuisin. Centifolian ruususeerumi on aamurutiinini kohokohta. (Kumpikin seerumi on saatu PR-näytteenä.)

C-vitamiini

C-vitamiini tehoaa  sisäisesti, sekä ulkoisesti. Iholla C-vitamiini nostaa kollageenin määrää, kiinteyttää ja kirkastaa ihoa. C-vitamiini voi myös korjata iholla jo olevia vaurioita, kuten pigmenttiläiskiä.

Nautin C-vitamiinia sisäisesti syömällä monipuolisesti sekä napsimalla vitamiineja purkista. Ulkoisesti suosikkini on MuruMurun C-vitamiiniseerumi joka on mielestäni yksi parhaista ihonhoitotuotteista ikinä. Myös yllä mainitsemassani Centifolian ruususeerumissa on mukana C-vitamiinia, mikä tekee tuotteesta kaksinverroin paremman!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *