Ihonhoidossa uskon tutkittuun tietoon

Olenko ainoa, jota välillä ärsyttää ihonhoitotuotteiden mitä merkillisimmät ainesosat, ja elämää suuremmat tuotelupaukset? Arktista lähdevettä, eksoottisia yrttiä ja vaikka mitä tieteellisen kuulloista yhdistelmää ja happoa, jotta tekevät ainakin 10 vuotta nuoremmaksi,siloittavat ihon ja kaikki on paremmin.

Tosiasia on, että hyvin harva tuote tekee mitään sen kummempaa, kun pitää ihon pintakerroksen kosteutettuna. Jos haluaa tasaisen, sileän, hehkuvan ihon, kannattaa keskittyä sisäiseen hyvinvointiin.

Uni ja ravinto ovat perusta kaikelle hyvinvoinnille, ja ne heijastuvat myös ihoon. Ihon ikääntymiseltä parhaiten suojaa aurinkosuoja, ja hyvin maltillinen oleskelu auringossa.

Ihon ulkopuolisessa hyvinvoinnissa luotan rutiineihin joista en luista. En koskaan nuku meikit kasvoilla, en lipsu ilta- enkä aamuhoitorutiineista, ja olen melko valikoiva siinä, mitä tuotteita käytän. Minulle ylellisyys on luonnonkosmetiikkaa, nautin siitä, että ainesosat tulevat luonnosta, ja niitä ei ole testattu eläimillä.

Nuorempana innostuin uusista tuotteista, ja halusin herkemmin uskoa tuotelupauksia. Nykyisin melko kriittisenä kuluttajana, uskon tutkittuun tietoon.

Toki minullakin on tuotteita, joista nautin vain koska ne kosteuttavat ihoa ja tuntuvat miellyttävältä. Pidän kuitenkin huolen, että tuotevalikoimassani on aina tehotuotteita, jotka taklaavat ikääntymisen aiheuttamia jälkiä. Tehokas kuorintanaamio, ja laadukkaat seerumit, ovat minulle tärkeitä.

Tutkimusten mukaan on ainesosia, jotka todella vaikuttavan ihon pintaan myönteisesti, tasoittavat sen väriä, kosteuttavat ja voivat madaltaa juonteita. Antioksidantit, kuten c-vitamiini ovat yksi tällainen ainesosaryhmä. C-vitamiini kirkastaa ihoa, tasoittaa pigmenttiläiskiä ja hidastaa ikääntymisen jälkiä iholla. Parhaan tehon c-vitamiinista saa irti jauhemaisista tai öljypohjaisissa tuotteissa. Omat suosikkini ovat Transderman c-vitamiiniseerumi, joka on aivan omaa luokkaansa, sekä MuruMurun c-vitamiiniseerumi.

Hyaluronihappo on toinen tutkitusti tehokas kosmetiikan ainesosa. Hyaluronihapon on todettu parantavan ihon kosteustasapainoa ja kimmoisuutta jo kahden viikon käytön jälkeen. Se sitoo ihoon kosteuttaa ja saa ihon näyttämään täyteläisemmältä sekä joustavammalta. Nimi hyaluronihappo on harhaanjohtava, koska kyseessä on sokerimolekyyli, jota ihossa esiintyy luonnostaan, ja se sopii lähes jokaisen ihonhoitorutiiniin. Hyaluronihappo auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa.  Ihon kyky tuottaa hyaluronihappoa heikkenee iän myötä, joten hyaluronihappoa sisältävät tuotteet kompensoivat heikkenevää tuotantoa. Oma suosikkini on Laveran hyaluronihapposuihke, joka on jo pitkään kuulunut luottotuotteisiini.

 

kauneus iho
Kommentit (1)
  1. Se on kyllä niin totta, että kosmetiikkaa markkinoidaan mitä ihmeellisimmillä ”ainesosilla” jotka on brändätty niin, ettei niistä ota kukaan selvää, mitä ne oikeasti sisältävät. Tästä olen omassa blogissani aika paljon kirjoitellut.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *