Ihonhoito kuukautiskierron mukaan

Yksi kiinnostava ihonhoitotrendi on ihon hoitaminen kuukautiskierron vaiheiden mukaan. Suuntaukselle löytyy puolestapuhujia, ja niitä joiden mielestä koko ajatus on ihan höpöhöpöä. Mene ja tiedä, mielenkiintoinen ajatus on joka tapauksessa. Olen huomannut, että osaan arvioida ovulaationi ulkonäön perusteella. Olen aina silloin hehkeimmilläni, ja iho hehkuu. Puolestaan kuukautisten alkamista edeltää huonot hiuspäivät, ja muutama kipeä finni. Joten ajatus ei välttämättä ole ihan tuulesta temmattu…

Mitä ihon hoitaminen kierron mukaan sitten tarkoittaa?

Kuukautiset
Kesto: 3–7 päivää
Progesteronitasot laskevat nopeasti ja estrogeenitasot ovat matalalla.
Iho on kuiva, herkkä ja kaipaa hellyyttä ja tulehdusta hillitseviä tuotteita. Ihossa on herkemmin epäpuhtauksia, ja rypyt ja juonteet näkyvät selvemmin.
Suosi ruokavaliossa papuja, palkokasveja, täysjyvätuotteita, pähkinöitä ja siemeniä. Lisäravinteena magnesium on omiaan lievittämään stressiä ja kipua.

Valmistautuminen ovulaatioon
Kesto: 7-10 päivää
Estrogeenitasot nousevat. Kun estrogeenitasot nousevat, iho paksuuntuu, ja se puolestaan pienentää ihohuokosten kokoa ja edistää kollageenin tuotantoa.
Nauti upeasta ihosta. Kosteuta, kuori ja käytä kasvonaamioita normaalisti. Ihokarvojen poisto on hyvä ajoittaa tähän vaiheeseen, koska iho kestää kipua parhaiten.
Ravinnon puolella tankkaa vihreää, jotta saat rautaa.

Ovulaatio
Kesto: 3-4 päivää
Ovulaation aikana estrogeeni pysyy koholla. Kollageenin tuotanto on huipussaan. Joillekin kohonnut estrogeni saattaa aiheuttaa epäpuhtauksia leukaan.
Syö A-vitamiinipitoisia ruokia, kuten värikkäitä vihanneksia ja hedelmiä.

Ovulaation jälkeen
Kesto: 10-14 päivää
Premenstruaaliset oireet (PMS) alkavat… Iho voi olla laikkuinen, kuiva, epäpuhdas. Kun estrogeeni vähenee ja progesteroni-hormonin määrä alkaa nousta, iho rasvoittuu enemmän, jolloin se myös tukkeutuu herkemmin.
Ihoa voi hoitaa AHA- tai salisylihapolla, iho on ohuimmillaan, joten kannattaa myös muistaa hellävaraiset naamiota ja kosteutus. Syväpuhdistavat kasvohoidot kannattaa ajoittaa tämän vaiheen alkuun, ne ovat silloin tehokkaimpia. Puhdista kehoa ja nauti vesipitoisia ja elimistöä puhdistavia vihanneksia kuten kurkku, kaaleja ja punajuurta.

Kaiken kaikkiaan uskon, että kehoa ja ihoa kannattaa kuunnella jatkuvasti, ja pyrkiä tarjoamaan sille tarpeen mukaan kosteutusta, kuorintaa ja hoitoa. Vedenjuonti, kosteutus, ja kuivaharjaus ovat ympäri kuukauden toimivia keinoja pitää ihosta huolta. Ravinto on yksi tärkeimpiä ihonhoidon kulmakiviä. Esimerkiksi kaudet jolloin syön minimissään sokeria, ovat näkyneet kasvoilla hehkuna. Kauneus lähtee sisältäpäin, kokonaisvaltainen hyvä olo, itsestä ja omista tarpeista huolehtiminen, ja lempeys kantavat pitkälle.

Kommentit (4)
 1. vilhelmiina hellstén
  25.2.2020, 11:22

  ”Puolestaan kuukautisten alkamista edeltää huonot hiuspäivät, ja muutama kipeä finni. Joten ajatus ei välttämättä ole ihan tuulesta temmattu…”

  Mulla käy ihan samoin, joten ei taida olla ihan tuulesta temmattu! Ihan mahtava tieto, en oo aiemmin törmännyt tähän – kiitos että kirjoitit aiheesta ja herätit mielenkiinnon❤️

  1. Hei ihana kuulla, että kiinnostuit :)! Tämä vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta.

   1. vilhelmiina hellstén
    8.3.2020, 19:24

    Sun blogi on ihan huikea just tän vuoksi! Ihanaa naistenpäivää ❤️❤️❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *