Introvertin ajatuksia eristyksistä

Ajattelin aluksi että pidän blogin ja somen ”virusvapaana”. Ajattelin, että postaan kivaa ja kepeää sisältöä, jonka parissa voisi lepuuttaa mieltään. En valitettavasti pysty siihen. Toivoisin, että pystyisin. Tuntuu vaan äärimmäisen teennäiseltä sivuuttaa asia jonka on jokaisen mielessä. Pelottava ja vaarallinen asia, jota ei pysty taputtelemaan maton alle vaikka kuinka haluaisi. En oikeastaan nytkään haluaisi postata asiasta, koska jollain tasolle tilanne tuntuu edelleen epätodelliselta.

Olen seurannut uutisointia koronaviruksesta jo pitkään huolestuneena. En missään vaiheessa ajatellut, että flunssa mikä flunssa. Se, että virukseen ei ole lääkettä, eikä rokotetta, teki siitä alusta alkaen pelottavan. Silti tuntuu, että yhtäkkiä maailma keikahti kallelleen, eikä mikään ole enää itsestään selvää. Arkiset asiat kuten kaupassa käynti tai työmatka bussilla ovat muuttuneet hieman stressaavaksi. Ja ei, en ole hysteerinen enkä usko ihan mitä tahansa lukemaani. Haluan vaan tehdä kaikkeni välttääkseni tartunnan. Kukaan meistä ei tiedä varmasti, miten se omalla kohdalla etenee.

Kun maanantaina menin töihin, tiesin heti että haluan etätöihin. Silloin hetkittäin meinasi iskeä paniikki. Oikeasti olen sitä mieltä, että jos on mahdollista välttää ihmiskontakteja, se mahdollisuus kannattaa käyttää. Jokainen tartunta jonka voimme ehkäistä vähentää kuormitusta ja pelastaa ihmisiä.

Monelle etätyöt ja vapaaehtoinen/pakollinen karanteeni on ahdistava. Kaltaiselleni introvertille se on rauhoittavaa. Mieleni pysyy tyynenä kun saan olla kotona. Se on maailman paras  paikka. Jos olen kipeänä tai on sattunut jotain ikävää, odotan vaan sitä hetkeä, että pääsen kotiin. Se on kuin henkinen laastari. Kotona kaikki on hieman paremmin.

Ajatus saattaisi alkaa ahdistaa, jos tilanne olisi niin, ettei saisi käydä ulkona lainkaan. Nyt on kuitenkin mahdollista viettää aikaa ulkona luonnossa. Valon määrä lisääntyy kokoajan, ja ulkoilukin on miellyttävämpää. Sitäpaitsi metsässä riittää kyllä tilaa kaikille halukkaille ja turvaväli säilyy kyllä.

Keksin kymmeniä asioita joita kotona voi tehdä. Hyödyllisiä ja hyödyttömiä.

– treenin nälkään YouTubesta löytyy ilmaiseksi niin paljon erilaisia treenejä kun vaan jaksaa tehdä

– voit opetella uusia taitoja: kieliä, maalausta, ottaa haltuun uuden instrumentin, leipoa jotain mikä on tuntunut liian työläältä, neuloa, kävellä käsillä, koiran kanssa temppuilua, tai avaa vaikka tili täysin itselle vieraaseen somekanavaan!

– rauhoita meditoiden, joogaa, tee palapeliä, ahmi kirjoja

– pidä leffa- ja sarjamaratoneja. Ota vinkit talteen!

– huolla kroppaa venytellen ja kuivaharjaten

– keskity ruokavalioon ja boostaa vastustuskykyä

– pidä läheisiin ja kavereihin yhteyttä: meillä on enemmän yhteydenpitokanavia kuin koskaan!

– jaa huolesi ja pelkosi. Me ollaan kaikki tässä yhdessä. Saat varmasti tukea ja ymmärrystä.

– joskus auttaa, kun voi auttaa ja tehdä jotain. Mieti onko mitään miten voit auttaa. Onko jotain jolla voit auttaa lähistösi pienyrittäjiä? Kaipaako joku naapurin mummoista apua? Onko lähipiirissä riskiryhmään kuuluvi joita voisit auttaa. Tuntuuko joku kaveri siltä, että virtuaalisesti jaettu kahvi ja pulla voisi keventää mieltä. Ole läsnä.

Pidetään toisistamme huolta ja ollaan vastuullisia ja järkeviä.

Perjantaina kerron omat vinkkini etätyöelämään.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *