Iris ja pari oppia

IMG_2350.PNG

Netflixin Iris Apfelista kertova dokkari oli pitkään odottamassa hetkeä jolloin ehtisin katsoa sen. Tiesin Iriksesta sen mitä olin joidenkin muotia ja ikääntymistä käsittelevien artikkelien yhteydessä nähnyt. 

Ajattelin, että tätä dokkaria ei kannata katsoa nukkumaan mennessä, Iris on niin cool, että hän ansaitsee huomioni kokonaan.

Muotisuunnittelijoiden ja muotikuvaajien muusa punaisissa huulissa ja platinanvärisissä hiuksissa on kyllä hurmaava tapaus.

Siinä missä Coco Chanel sanoi, että ota aina yksi juttu pois kun olet pukeutunut ja valmis, Iris sanoo että lisää siihen vielä jotain. Ja hän todellakin noudattaa omaa oppiaan.

IMG_2351.JPG

Ensimmäisten minuuttien aikana teki jo mieli huutaa, että Iris, olet ihan mahtava! Halusin myös myllätä vaatekaappini ja keksiä sata uutta asukokonaisuutta. Ei sillä että minun ja Iriksen tyylissä olisi mitään yhteistä. Rakastan mm. mustaa ja muutenkin, olen hänen rinnallaan maailman konservatiivisin pukeutuja. Mutta Iris vaan saa suunnattoman innostuksen puuskan aikaan. Iriksen puoliso sanoo heidän ollessa shoppaillessa että ”et koskaan tiedä mitä tämän tytön kanssa tapahtuu seuraavaksi, yllätyksiä, yllätyksiä…ja se on hyvä asia. Tämä ei ole tylsä avioliitto!” Ehkä siinä oli heidän pitkän ja onnellisen liittonsa salaisuus.

Dokkari on pullollaan inspiraatiota ja vinkkejä. Iris sanoo että elämä on harmaata ja tylsää, pukeutumalla voi irrotella ja hauskuuttaa ihmisiä.

Tässä muutamia vinkkejä joita minulle jäi käteen dokkarista:

– innostu. Iris sanoo ”Oh wau” niin usein. Ilahduta itseäsi,  herkuttele visuaalisilla asioilla, säilytä lapsenmielisyys ja leikkisyys.

– ole rohkea ja käytä mielikuvitusta

– mustat farkut ovat aina coolit, Iris rakastaa niitä ja minä rakastan niitä 😉

– opettele leikkimään asusteilla. Kunnollisen mustan mekon voit asustaa sadalla eri tavalla.

– kun saat päähäsi idean jonka haluat toteuttaa, tee se

– huumorintaju ja elämänilo ovat kaikki kaikessa

– sekoittele tyylejä

– improvisoi

– pukeudu niin että se tuntuu ”oikealta päälläsi”

– usko vaistoihisi

– Iris sanoi 4 dollarin sormuksesta että se ilahduttaa häntä enemmän kun se jos hänen puolisonsa veisi hänet Harry Winstonille.- Kaiken upean ei tarvitse aina olla kallista tai merkkitavaraa.

IMG_2352.JPG

IMG_2353.JPG

Kenelle suosittelisin dokkaria: jokaiselle joka kaipaa piristysruisketta omaan tyyliinsä, tai vaan tähän pimeän talven keskelle. Niille jotka kipuilevat vaikka ikänsä suhteen. Niille jotka kaipaavat rohkaisua olemaan oma itsensä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *