Jokainen päivä on erityishetki

Kaadoin teetä itselleni eräänä arkiaamuna, ja jäin hetkeksi ikkunan äärelle maistelemaan sitä. Talomme edestä kulkevalla tiellä äiti ja kaksi lasta olivat menossa läheiseen tarhaan. Näky sai minut hymyilemään leveästi. Pienemmällä tytöllä oli paljettitakki, joka kimalteli auringossa, ja upea värikäs hame. Ihastelin tyyliä, ja samalla toivoin että hän tulee aina pukemaan päälle juuri sitä mitä haluaa.

Voiko yksikään arkipäivä olla tylsä tai harmaa, jos kuljet reippaasti eteenpäin paljettirotsissa?

Aikaisemmin olin sattumoisen keskustellut kaverini kanssa siitä, miten kaikista ihanimpia vaatteita alkaa aikuisena jotenkin säästelemään. Varaa ne vain erityistilanteisiin. Miten tämä ajatusmalli hiipii mieleen? Pikkutyttönä sitä haluaa juuri laittaa aina, oli arki tai juhla, ne ihanimmat vaatteet ja asusteet päälle.

Joskus saattaa jopa sitten käydä niin, että se ihana vaate odottaa siellä kaapissa sopivaa hetkeä, jota ei oikein koskaan saavukaan. Kukaan ei pääse nauttimaan sen kauneudesta, ja itse jäät vaille sitä iloa mikä vaatteen pitämisestä syntyy. Itselläni on käynyt niin.

Kun miettii sitä hassua ajatusta ”spesiaalihetkistä” jolloin sitten laittautuu parhaimpiinsa, miksei niitä hetkiä voisi olla koko arki täynnä? Jokainen hetki elämässä on oikeasti spesiaali, ainutlaatuinen. Päätin muistuttaa itseäni siitä, että kuuntelen enemmän sitä pikku Marikaa joka olisi innosta hihkuen valinnut kaapista just ne ihanimmat vaatteet päälle. Arkena, ihan muuten vaan. Koska ne on niin ihanat.

Kommentit (4)
 1. vilhelmiina hellstén
  7.7.2020, 12:34

  No ihan samaa sanaa olen jakanut kaikille läheisilleni, etenkin omalle äidilleni: hän sanoo aina ”en laita tuota paitaa päälle, se on juhlapaita” – mutta itse en ymmärrä tätä ajatusmallia! Miksi säästää ja odottaa juhlakutsuja, mitä jos niitä ei koskaan tule, nyt se ”juhlapaita” käyttöön – vaatteet on tehty käytettäviksi ja ostetaan juuri siksi!
  Mutta myönnän, että mulla oli joskus samanmoinen ajatusmalli, että tuota hametta en käytä kuin ilta-juhlissa tai vastaavanlaisissa ”hienommissa” tilaisuuksissa – mutta nyt en enää katso enkä osta erikseen juhlavaatteita tai arkivaatteita, ja kaikkia käytän sekaisin eli yhdistelen! Kauniit vaatteet on tarkoitettu päälle, ei kaapin nurkkaan, eikä säästäminen tai sen päivän odottaminen kun ne voi pukea päälle liiemmin kannata.

  Tulipas ajatukset nyt ylös, mutta tosi HYVÄ että kirjoitit tästä aiheesta!! Ja upeat kuvat upeasta naisesta -Love <3

  1. Ihana sinä, kiitos <3! Se on kyllä hassu ajatusmalli, en tiedä mistä se on tullut. Että säilötään niin kivat vaatteet kaappiin piiloon.

 2. Hyvän päätöksen teit!

  Minä en ole ikinä säästellyt vaatteita tai kenkiä tai mitään siihen legendaariseen ”erikoishetkeen” vaan olen käyttänyt ihanimpia asujani missä ja milloin vaan. Olen tehnyt pihatöitä juhlamekossa ja pessyt autoa korkkarit ja bling-blingtoppi ylläni.
  Tätä rakas äitini aina kauhistelee , hänellä kun jyllää tämä perinteinen asenne , että ”kotona välttää huonommatkin vaatteet”, mutta koska hän ei ikinä ole juhlista pitänyt, niin ne mukavat ja kauniit vaatteet muhii sitten hengareissa ikuisesti…

  1. Ihan loistavaa :)! Kyllähän ne ihanat vaatteet on pidettäviksi tehty. Ja helpostihan sitä tulee sitten ihan ylikriittiseksi, mikä on sitten niille hienoille vaatteille tarpeeksi hieno tilaisuus :).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *