Joulumieltä kaikille-miten voit auttaa muita

IMG_9361.PNG

Se, että voi auttaa muita, on etuoikeus.

Mulle yksi hyvän elämän mittari on se, että jää budjettiin tilaa hyväntekeväisyydelle, että on aikaa ja voimia auttaa muita.

Aina ihmisellä niitä ei ole, tai elämäntilanne on sellainen että täytyy auttaa itsensä jaloilleen ensin. Jos on niin hyvä tilanne että voi auttaa, joulun alla on monia kohteita joiden kautta voi tuoda joulumieltä niille joilla se on vähissä.

Joulupuu

Ympäri Suomea järjestettävä keräys. ”Keräämme joululahjoja lapsille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, huostaanotettuna, sijaisperheessä, lastenkodissa tai muutoin vähävaraisen perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Tällaisia lapsia jo pelkästään pääkaupunkiseudulla yli 10 000.”

Lue lisää täältä

Etusivu 2018

Joulukukka

Etelä-Suomen alueella toimiva kampanja jossa voit piristää yksinäisiä vanhuksia lahjoittamalla heille joulukukan. ”Yksinäisyys on arkea monelle ikäihmiselle ja joulun aikaan yksinäisyyden kokemus korostuu. Vuosittainen Ole Joulupukkina Seniorille -kampanja muistuttaa kohtaamisen tärkeydestä ja kannustaa piristämään syrjäytyneitä vanhuksia joulukukkalahjoituksella.”

http://www.homeinstead.fi/hoivapalvelut/ole-joulupukkina-seniorille

Joulupata

Pelastusarmeijan joulupata on tuttu näky kaupunkikuvassa joulunaikaan. ”Joulupadasta saatavat varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina vähäosaisille lapsiperheille ja muille vähävaraisille ja syrjäytymisvaarassa oleville ihmisille Pelastusarmeijan toimipisteissä eri puolella Suomea.”

https://www.joulupata.fi/

Animalian eettiset joulahjat

Animalian eettisillä joululahjoilla autat toista auttamaan, sekä autat karvaisia kavereitamme. ”Anna aineeton lahja, jolla tuet työtä eläinten hyväksi. Lahjoilla annat tukesi työlle eläinten paremman tulevaisuuden puolesta. Näiden lahjojen avulla ilahdutat ystävää ja tuet eläinten oikeuksia edistävää työtä. Eläimet ansaitsevat parempaa.”

http://lahjaelaimille.fi/tuote-osasto/kaikki-lahjat/

Viipurin koirat

Viipurin koirien sivuilla on kattava lista keinoista joilla voit auttaa. Antaa aikaasi, tai antaa kertalahjoituksen, ostaa ihania kalentereja ensi vuodelle. Tämä Viipurin koirien seinäkalenteri on yksi mun lempparilahjavinkeistä.

http://www.viipurinkoirat.fi/nain-voit-auttaa

Jouluapua

Ympäri Suomea toimiva yhteisö jonka kautta voit itse valita perheen jota autat. ”Jouluapua on yhteisö, joka yhdistää ihmiset joulun aikaan. Tavoitteenamme on toteuttaa vähävaraisille perheille joulujuhlan tunnelmaa ympäri Suomen, huolimatta perheen haastavasta taloudellisesta tilanteesta.”

Jouluapua

Löytöeläintalot

Kodittomia kissoja ja koiria voit auttaa paikallisten löytöeläintalojen kautta. Esimerkiksi Lahden kodittomien Kissojen sivuilta löytyy tämä lista jossa on hyvin selkeitä, käytännön läheisiä keinoja auttaa.

http://phesy.net/voitkoauttaa.htm

Verenluovutus

Verenluovutuksella voit lahjoittaa toiselle lisää aikaa.

https://www.veripalvelu.fi/verenluovutus/sinua-tarvitaan

Tätä kirjoittaessani tulee mieleen monia muitakin tahoja joiden kautta voit auttaa, mutta kirjasin tähän niitä, jotka ovat itselleni tuttuja tapoja.

Jos haluat, lisää kommenttikentään oma vinkkisi niin saadaan tästä kattava lista tavoista joilla voit jakaa joulumieltä <3.

Kommentit (3)
 1. Jenny/Vastaisku ankeudelle
  24.11.2017, 14:10

  Hyvä ja tärkeä postaus!

  Itse olen osallistunut jo varmaan kuutena jouluna joululahjoja lastenkodin lapsille -keräykseen. Olen hankkinut lahjat saman ikäisille lapsille kuin omani ovat.

  https://www.facebook.com/joululahjakerays/

  Viime vuonna osallistuin lisäksi myös Brother Christmasin keräykseen. https://www.facebook.com/Brotherchristmashki/

  Toiveissa olisi toki se, että muistaisi ja pystyisi auttamaan myös muina vuodenaikoina <3

  Ihanaa joulunaikaa sulle!

 2. Kiitos tästä postauksesta. <3 Tärkeitä asioita, joihin monet voi osallistua. 🙂

  1. Kiitos 🙂 <3, näistä tulee itselle aina joulumieli, esim. Joulupuu on vaan perinne jota ei voi jättää väliin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *