Jousimies

Luen muutamia blogeja säännöllisesti, ja Sarandan Tyhjä ajatus-blogi on yksi niistä. Saranda kirjoitti taannoin horoskooppimerkistään (lue tästä), ja postaus oli niin kiva, että päätin tehdä sellaisen itsekin.

Uskonko horoskooppeihin kun kerran niistä kirjoitan? Kyllä, silloin kun niissä luvataan jotain kivaa :D! Ja jousimiestähän kuvataan suureksi optimistiksi. Mielestäni kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti, ja horoskoopit voivat olla hyvin hauskaa ja viihdyttävää.

19.12 syntyneenä olen jousimies, ja elementtini on tuli. ”Onnetarten lempilapsi, Jousimies, on eläinradan optimisti, valloittava idealisti joka elää täysillä.” Avoin, impulsiivinen, ailahteleva. Kaiken allekirjoitan. Kun innostun jostakin, sukellan asiaan pohjaa myöten, elän ja hengitän sitä, ja kun innostus lopahtaa, sen todellakin lopahtaa. Tämän näkee ehkä parhaiten harrastuksissa. Aloitan niitä, innostun niistä, mutta kun kyllästyn, kyllästyn lopullisesti.

Avoimuuteen ja rehellisyyteen, jotka jousimiehet yhdistetään, samaistun osittain. Voin olla hyvinkin yksityinen. Rehellisyyttä arvostan suuresti, ja se on joskus johtanut vaikeuksiinkin. Ilman rehellistä asennetta itseen, tai elämään, menee jossain vaiheessa metsään.

”Hän rakastaa filosofisia pohdintoja ja on kiinnostunut uskonnoista – ja opettaa mielellään näkemyksiään myös toisille. Hän on erittäin älykäs, mutta kärsimätön – ja saattaa siksi sortua saarnaamaan omaa totuuttaan toisille.”

Idealismi, ja periaatteellisia ovat jousimiehen ”hyveitä”, mutta joskus ne voivat kääntyä myös itseään vastaan. Liiallinen idealismi ilmenee periksiantamattomuutena ja mustavalkoisuutena. Olen joskus hyvin jyrkkä periaatteissani, ja elämä on opettanut, ettei asiat aina ole joko tai. Kärsimättömyys on suurin paheeni. Tosin sitäkin elämä opettaa kestämään.

Rakkaudessa jousimiehestä kuvataan usein kyvyttömäksi sitoutumaan. Tämä ei pidä itseni kohdalla paikkaansa lainkaan. Sitoudun sekä parisuhteessa että ystävyydessä. Tosin tässäkin pätee se, että kun se on ohi, se todellakin on ohi.

Jousimiehen ihanteellisia kumppaneita ovat oinas, kaksoset, vesimies ja vaaka. Olen seurustellut oinaan ja vaa’an kanssa, mutta ihanteellisuudesta en menisi takuuseen. Moni kavereistani on jousimies, ja puolisoni on neitsyt.

Kuten aluksi sanoin, horoskoopit ovat viihdyttäviä ja hauskaa luettavaa. Ja kuka tietää, ehkä niissä on jotain mystistä…yllättävän monesta löytyy horoskooppimerkilleen ominaisia piirteitä ;).

Uskotko sä horoskooppeihin?

Kommentit (9)
  1. Horoskooppeihin pätee sama kuin moneen muuhunkin: en usko tai ole uskomatta ja pidän mieleni avoinna. Horoskooppeihin haluaisin perehtyä lisääkin, että oppisi myös nousevat merkit ja tämän tyyppiset asiat ja voisi sen opin kautta tarkastella asioita.

    Voisin kirjoittaa tällaisen joskus kanssa, mutta opetella ensin asiasta lisää ja tarkastella asiaa laajemmalti 🤔

    1. Horoskoopit ovat varmasti aihealue jossa löytyy vaikka kuinka paljon mielenkiintoista tutkittavaa. Itselleni tietämys on hyvin kevyellä tasolla, ehkä joskus myös syvennän tietämystä lisää :).

  2. Olisi pitänyt arvata et oot jousmies, pitää kyllä sun aikaisemmin kirjoittamien juttujen perusteella todellakin paikkaansa! 🙂

    1. Jousimiehen tunnistaa aina ;)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *