Kaksi helppoa kesäkampausta

IMG_4124.PNG

Kävin talvella luottokampaajani Saran (yllä olevassa kuvassa yksi Saran luomuksista mulle <3) pitämän lettikoulun. En oikein ikinä ole osannut muuta kun perusletin, joten mietin että jos edes yhden uuden tekniikan opin, niin hyvä juttu. 

Lettikoulun opit on sen jälkeen pelasteneet mut kiireaamuina ja huonoina hiuspäivinä lukemattomia kertoja. Viimeksi perjantaiaamuna, mulla oli viisi minuuttia aikaa tehdä jotain hiuksille ja ne olivat täysin villinä edellisillan pesun jäljiltä. Suoristin etuhiukset ja tein käänteisen ranskalaisen letin. Huvittavinta on että aina kun mulla on näitä lettejä, niitä ihastellaan ja kysellään että kauan sulla meni tuon tekemiseen :). Kuten perjantainakin.

Kaksi kampausta lettikoulusta jäi mun suosikeiksi: käänteinen ranskalainen letti, ja pull through braid. Molemmat helppoja oppia, ja vaativat vaan muutamia hiuslenksuja ja kuivashampoota.

Kuivashampoota kannattaa suihkutella hiuksiin ennen letitystä, antamaan rakennetta ja pitoa. Ero lettiin ilman sitä on huikea.

IMG_4121.PNG

Tykkään myös itse sormilla löystää ja haroa lettejä rennon ja paksumman näköiseksi.

Kun nämä kaksi tekniikkaa on hallussa niillä voi tehdä vaikka mitä muunnelmia ja niistä saa myös näyttäviä kampauksia kesän juhliin. 

IMG_4123.PNG

Kiireaamun käänteinen ranskalainenIMG_4122.PNG

Kiireaamun pull through braid

Hakusanoilla reverse french braid ja pull through braid löydät hyviä ohjeita lettien tekoon.

Kommentit (4)
  1. Oi, minä myös haluaisin osata useamman letin! Vaatisi harjoittelua, jotta onnistuisi luontevasti 😀

    1. Musta näissä on hyvää myös se että ne toimii myös sellaisena ei niin täydellisenä versiona :). Tuo pull through braid on helpoin koska siinä tehdään käytännössä vaan ponnareita :).

  2. Tässä on hyvää puuhaa jollekin sadepäivälle :). Mä aina lykkäilin tätä opettelua koska mä olin jotenkin varma että mä oon niin tumpelo etten osaa ja että mun kärsivällisyys ei riitä, mutta yllätin itsenikin :D.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *