Kasvojumppa

Ainakin tässä vaiheessa haluan uskoa, että annan itseni vanhentua luonnollisesti. En tarkoita tietenkään sitä, etten tekisi asioita hidastaakseni vanhenemista, mutta puhun lempeistä keinoista. Hyvistä ihonhoitotuotteista ja järkevistä elämäntavoista. Gua shakampailusta, kasvohoidoista ja tietenkin kasvojumpasta.

Kasvojumpasta on tullut trendikästä, mutta muistan jo lapsuudesta kun äitini teki mm. suulla X:ää ja Y:tä. Ja nyt huomaan, että sama liike on omassa kasvojumppasetissäni.

Teen liikkeet joka aamu. Liikkeet ovat nopea tehdä, ja tuntuu että ne toimivat, mikä tietenkin motivoi pitämään rutiinin yllä.

Kolme suosikkiani ovat nämä:

Silmien siristely

Muistatteko kun Tyra Banks aina Amerikan huippumalli-sarjassa puhui silmillä hymyilemisestä ja muistutti ”smize!”. Tämä termi tulee aina mieleen. Aseta sormet kulmakarvojen päälle tai silmien sivuille. Yritä nostaa vain alaluomea, eli siristä silmiä. Toista kymmenen kertaa. Liike vahvistaa silmänympärysihoa ja tehoaa silmäpusseihin.

Hurja irvistys eli leijonaliike

Vedä kasvot niin kurttuun kun voit, ja sitten avaa suu suureksi, työnnä kieli ulos, avaa silmät niin suureksi kun saat. Toista kymmenen kertaa. Mahtava herättelevä liike, vaikka se näyttääkin ihan hassulta. Vaikuttaa koko kasvojen ilmeeseen.

X ja Y

Muodosta suulla korostetusti ensin Y-kirjain ja sitten X-kirjain. Toista kumpikin kymmenen kertaa. Vaikuttaa koko kasvoihin, ja varsinkin leuan alueelle.

Liikkeitä ja hyviä ohjeita löytyy paljon sanoilla kasvojooga ja kasvojumppa. Nämä ovat itselle helppoja muistaa, ja tehokkaan tuntuisia. Onko sulla jokin hyvä täsmäliike, tai onko kasvojumppa tuttua sulle ylipäätään?

Kommentit (1)
  1. Aikoinaan löysin jumpan, jolla taistella raskaita ja roikkuvia silmäluomia vastaan. Pääasiassa siis vahvistaa otsan lihaksia, jotka nostavat kulmat ja luomet, avaamalla samalla katseen.
    Tietenkään en tätä rutiinia ole muistanut toteuttaa ja siten unohtanutkin suurimman osan. Mutta tärkein osuus oli kuitenkin puristaa silmät niin tiukkaan kiinni kuin pystyy ja nostaa kulmat niin ylös kuin saa avaamatta silmiä. Laske kymmeneen. Rentouta. Toista. Otsaani sattuu.. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *