Kauneutta keittiöstä


Luonnollisen kosmetiikan ystävänä tykkään mahdollisimman pelkistetystä kauneudenhoidosta. Kotona en kuitenkaan juurikaan kosmetiikkaa tee itse, koska satun olemaan myös helppojen ja pelkistettyjen reseptien ystävä. Kotikosmetiikka tuntuu usein vaivalloiselta valmistaa.

Uskon, että kauneus lähtee sisältä päin, ja jäljet johtavat keittiöön. Keittiössä voi myös vaalia ulkoista kauneutta, helposti ja ihan arkisilla raaka-aineilla!

Mun suosikit ovat keittiön perustarvikkeita:

Suola – super hyvä kuorintaaine. Pienirakeisempi kun sokeri, mutta missään nimessä ei kannata käyttää rikkonaiselle iholla. Voit sekoittaa tarvittavan määrän lempparisuihkugeeliisi, ja vartalonkuorinta on valmis. Kookosöljyyn sekoitettuna suolasta saa hieman ylellisemmän kuorinnan.

Sokeri – toinen erinomainen kuorinta-aine. Käytin ennen paljon kahvinpuruja, mutta sokeri sotkee huomattavasti vähemmän käytössä.

  • Päänahan kuorinta: sekoita shampooseesi sokeria, ja pyörittele päänahka läpi. Huuhtele huolellisesti.
  • Huulikuorinta: sekoita sokeria ja hunajaa. Taputtele huulille, ja kevyesti hiero seosta huulille. Pyyhi pois ja huuhtele.
  • Vartalonkuorinta: sekoita sokeria tarvittava määrä suihkugeelin tai kookosöljyyn.

Kookosöljy – loistava tuote hiusnaamioon, vartalon rasvaamiseen, tai kuorinta-aineiden pohjaksi.

Kookosmaito – uusin löytöni on kookosmaitohiusnaamio. Levitän kookosmaidon rasvaisen massan päänahkaan ja hiuksiin, ja annan vaikuttaa hiuksissa useita tunteja. Huuhtelen maidon pois, ja pesen hiukset normaalisti shampoolla. hiukset tuntuvat ihanan pehmeältä naamion jälkeen.

Sen lisäksi, että keittiökosmetiikassa saat taatusti tuoretta ja luonnollisista kosmetiikkaa, vähennät turhia pakkausmateriaaleja, ja hyödynnät jo hankittuja raaka-aineita. Kauneudenhoidossa ei tarvitse jokaista kohdetta varten hankkia omaa tuotetta.

Kommentit (2)
  1. Osa näistä oli tuttuja vinkkejä, mutta muutama uusikin oli joukossa. Pitääkin varmaan testata! 🙂

    1. Kerro sitten tykkäsitkö uusista vinkeistä :)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *