Kesä ja minimaalinen ihonhoitorutiini

Kesää odottaessa ja kesästä haaveillessa unohtaa miten tukalaa kuumalla voi joskus olla. Ettei synny väärinkäsityksiä, rakastan lämpöä ja kesää, en vaan aina välitä sellaisesta raskaasta ja kosteasta kesän lämmöstä. Aurinkoa, lämpöä ja kevyt viileä tuulen vire silloin tällöin on täydellinen kesäsää.

Kesällä säädän meikkirutiinejani ja ihonhoitoa simppelimmäksi. Hikoilu ja lämpö asettavat eri haasteita meikille ja iholle. Haluan raikkaan ja kevyen olon ja ilmeen.

Ihoni on helposti kiiltoon taipuvainen sekaiho, ja kesällä se ei tarvitse paljoa pysyäkseen kosteuttuna. Jätän suosiolla raskaammat seerumit, voiteet ja öljyt hyllylle, ja käytän niitä tarpeen mukaan, esim. kasvonaamion tyyppisesti.

Valitsen muutaman hyvän täsmätuotteen, jotka hoitavat ihoni tarpeet.

Tänä kesänä ne ovat luonnonkosmetiikan helmiä: Dr. Hauschkan kosteusvoide ja Frantsilan kasvovesisuihke.

Frantsilan kehäkukkakasvovesisuihke on aina ihonhoitorutiinini ensimmäinen tuote. Suihkin sitä kasvojen pesun jälkeen, aina ennen meikkiä, pitkin päivää meikin päälle, pitkin päivää raikastamaan meikitöntä ihoa, päivittäin. Se kosteuttaa,rauhoittaa ja tasoittaa ihon sävyä. Meikittöminä, laiskoina päivinä suihke riittää jo yksinään pitämään huolen ihon kosteutuksesta. Kesällä kun ei aina tee mieli meikata, haluan keskittyä hillitsemään ihon punoitusta ja tasoittamaan ihonsävyä. Vaikuttavat ainesosat ovat kehäkukka, keto-orvokki ja ratamo. Niiden kerrotaan uudistavan, rauhoittavan, pehmentävän ja uudistavan ihoa. Suihke on ilahduttavan riittoisa <3.

Dr. Hauschkan Rauhoittava kosteusvoide on kuin tehty kesään. Se on kevyt, kosteuttava ja imeytyy ihoon kuin unelma. Voide sopii meikin alle, eikä tarvitse pelätä että meikki rullautuu pois kasvoilta voiteen jälkeen. Se rauhoittaa herkkää ja punoittavaa ihoa, ja sopii myös couperosaiholle. Voide sopii myös vegaaneille. Ruusu-, purasruoho- ja poimulehtiuutteet ovat voiteen tehoaineet, joiden luvataan vahvistavan ja rauhoittavan ihoa. Erityismaininta kätevästi pumppupullosta, jonka saa suljettua, joten voide kulkee näppärästi mukana myös lomalla.

Iltaisin katson mitä ihoni kaipaa. Jos se tuntuu kuivalta, saatan levittää kosteusvoidetta tai kasvoöljyä. Jos iho on ihan ok, suihkaisen vain kasvoden. Silmänympärysvoiteen laitan aina. Iho voi paremmin, kun kuuntelee sen tarpeita, eikä ylihoida sitä vaan ”varmuuden vuoksi” liian raskaalla tuotemäärällä.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *