Kesäiho

Kesä voi olla iholle koettelemus. Vaikka nautin olostani, on ihoni ollut jonakin kesinä kaikkea muuta kun parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Pienet epäpuhtaudet, epätasainen sävy ja auringon polttamat kohdat ovat yleisimpiä ongelmiani.

Olen ratkaissut tilanteen kolmen k:n taktiikalla: kevennä, kuori, kosteuta.

Kevennä

Vaihdan aina tuhdit voiteet kevyempiin kesäksi. Kuuntelen ihon tarpeita. Sitä on ihan turha tukkia paksuilla rasvoilla, jos se on se ei niitä kaipaa. Tällä hetkellä aamulla kasvoille riittää suihkaus Centifolian ruusuvettä sekä Melvitan kevyt mattavoide. Meikkivoiteen sekaan sekoitan tipan MuruMurun C-vitamiiniseerumia jotta saan voidetta kevennettyä.

Illalla suihkautan kasvovettä ja jos iho tuntuu kaipaavan kosteutusta, laitan seerumia. Silmänympärysvoiteen laitan aamulla sekä illalla, sitä en skippaa ikinä.

Kuori

Ihossani näkyy helposti, jos olen laiminlyönyt kuorinnan. Siitä tulee samea ja epätasainen. Kuorin sen kerran viikossa Supermoodin kuorivalla naamiolla joka on melko tehokas, ja oma lempparini. Muuten kuorin ihoa kevyesti tarpeen mukaan kasvoharjalla. Kuorintojen kanssakin kannattaa muistaa kohtuus, liika kuorinta ei ole iholle hyväksi.

Kosteuta

Rakastan erilaisia kosteuttavia naamioita. Kangasnaamioiden lisäksi sekoittelen omia kotikeittiön naamioita hunajasta, sitruunasta, jugurtista, ja milloin mistäkin. Mansikasta saa erittäin hyvän naamion, ja nopeasti. Muussaat vaan pari tuoretta mansikkaa ja levität hetkeksi kasvoille. Kosteutukseen kuuluu myös super tärkeänä sisäinen kosteutus eli vesi. Riittävä veden juominen on tärkein kauneudenhoito toimenpide, niin kesällä kuin talvella .

Kolmen k:n lisäksi ihon kunnossapitoon kuuluu ehdottomasti suojaus. Suojaa iho auringolta. Mikään voide ei peruuta auringon aikaansaamia vaurioita.

kauneus iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *