Kesäloma opetti mulle…

2E0C24AD-D5D2-4B93-AA3E-2C7EB3F6B478.jpeg

Olen niitä ihmisiä joiden mielestä kesä on ihmisen parasta aikaa. Ehdottomasti. Voin parhaiten, olen parhaimmillani, nautin elämästä eniten.

Kieltäydyn tässä vaiheessa vuotta ajattelemasta syksyä, puhumattakaan talvesta, koska ajatuskin musertaa mut täysin. Rakastan valoa ja lämpöä, pimeä vuodenaika tuntuu joka vuosi raskaammalta.

Mietin asioita mitkä kesästä ja varsinkin kesälomasta tekee niin ihanaa, ja kirjoittelin muistilista itselleni tuota edessä olevaa koitosta varten.

– lepää riittävästi. Kun loma alkoi, tajusin miten uupunut olen ollut, mua itketti ja masensi ja olin vaan ihan loppu. 

– käy aikaisemmin nukkumaan. Kiireettömät aamut ovat parasta, joten jos aamulla herää aikaisemmin, voi luoda itselleen illuusion kiireettömyydestä. Ehtii pulahtaa uimaan, tehdä pari joogaliikettä ja istua hetken pidempään koirien kanssa katselemassa maailman menoa ulkona.

– syö hyvin. Kesällä ja lomalla syön usein ja paljon, ja melko terveellisesti, josta seuraa välitöntä hyvinvointia :).

– käy uimahallissa. Olen joka kesäaamu pukahtanut järveen ja harjoitellut uintia. Talvella kannattaa siis ylläpitää opittua. 

– lue kirjoja. Miksi varaan tämän nautinnon pääasiassa kesälomalle? Kirjoista oppii aina uutta, näkee maailman jonkun toisen silmin tai pääsee seikkailemaan uusiin paikkoihin.

– etsi uusia paikkoja, seikkaile. Ja suunnittele jo seuraavan kesän retkiä. Parasta meidän kesälomissa on pienet retket joita tehdään uusiin paikkoihin, koirien kanssa ja ilman.

– vietä enemmän aikaa perheen kanssa. Mikään ei ole perhettä tärkeämpää, vanhemmat ei ole täällä ikuisesti, veljen lapset kasvavat niin nopeasti. Mä en halua olla tyyppi joka sanoo että olisipa silloin oltu enemmän yhdessä.

– naura. Itsellesi, elämälle, ja muiden kanssa. Kun alkaa ottaa asiat liian vakavasti, alkaa asioista myös tulla aika raskaita.

Here’s a short version in English too. 

As I’m spending my last vacay week and summer is inevitably ending, I listed few thinks as a note to myself how to maintain this relaxed and happy mode during winter and all that darkness.

I am truely a summer person and that long dark, cold period is so hard for me.

– rest and sleep well and enough, nothing works when you are tired

– make time for things you love

– spend time with your family

– take care of your body, eat well and workout

– laugh a lot, don’t take life too seriously 

Kommentit (4)
  1. Mulla on ihan samoja juttuja mielessä! Erityisesti tuo aikaisemmin nukkumaanmeno..mikä siinä on niin vaikeaa?! Mulla venyy aina sänkyynmeno melkeen puoleen yöhön, vaikka herätys on yleensä 7 jälkeen. Sitten aamulla väsyttää ja torkutan niin kauan että tulee hirveä kiire 😀 ja sama kierre toistuu joka päivä.. Sen lisäksi aion minäkin panostaa hyvään ravintoon ja liikuntaan!

    1. Se on kyllä uskomatonta miten sitä ei vaan opi että ajoissa nukkumaan :D. Eikä sitä monestikaan käytä sitä aikaa jonka nukkumaan menoa venyttää mihinkään niin hyödylliseen että se olisi oikeasti järkevää valvoa. Mutta jospa me tänä syksynä opittaisi :)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *