Kesälukemista

Kesälomani on vasta edessäpäin. Olen kuitenkin ehtinyt jo lukea muutamia hyväksi kesälukemiseksi luokittelemiani kirjoja. Iso pino onneksi vielä odottaa lukijaansa olohuoneen pöydällä!

Tässä muutamia suosituksia, jotka kannattaa napata rannalle mukaan.

Beth O’Leary – Vaihtokauppa

Tämä on taattua feel good-kirjallisuutta. Leena Cotton on uralleen omistautunut, Lontoon trendikkäässä kaupunginosassa asuva nainen, jonka elämään kuuluu myös vakiintunut parisuhde, jossa kumpikin ymmärtää uran tärkeyden. Leenan elämämää varjostaa myös suuri suru, joka saa hänet romahtamaan töissä. Tästä seuraa ”pakkoloma”, jota Leena lähtee viettämään isoäitinsä Eileenin luo rauhalliseen maalaiskylään.

Leena ja Eileen päättävät vaihtaa paikkoja, Eileen muuttaa Leenan kaupunkiasuntoon ja kiireiseen elämään, Leena ottaa hoitaakseen isoäitinsä vastuut maalla.

Kirja on sympaattinen, toki hieman ennalta-arvattava, mutta erittäin viihdyttävä. Tämän haluaisin mielelläni nähdä leffanakin.

Clare Mackintosh – Panttivanki

Lentoemäntä Mina valmistautuu historialliselle lennolle, suoran Lontoo-Sydney-reitin avajaismatkalle. Hänen avioliittonsa on kuilun partaalla, ja viisivuotiaan tyttären kasvatuksessa riittää haasteita.

Heti lennon alkumetreillä Mina saa eteensä kaksi vaihtoehtoa, pelastaa tyttärensä, tai lentonsa matkustajat.

Kirja lähtee vauhtiin heti alkumetreillä, ja jännitys vain tiivistyy loppua kohti. Aina kun kuvittelet juonen avautuneen täysin, tulee uusi käänne, jota et olisi arvannut millään. Käänteitä riittää viimeisille sivuille.

Thrillereiden ystäville ihan must.

Tämäkin olisi myös täydellinen elokuva.

Lucy Diamond – Rantakahvila

Evie Flynn on perheensä musta lammas. Hänen perheensä silmissä Evie on epäonnistuja. Evien täti Jo, menehtyy yllättäen, ja myös kaikkien suureksi yllätykseksi jättää Evielle sympaattisen rantakahvilansa Cornwallissa.

Kuuntelematta muiden neuvoja, Evie päättää jatkaa tätinsä rantakahvilan pyörittämistä, ja aloittaa uuden elämän kaukana kotoa.

Höpsöä ja hauskaa luettavaa. Hetkittäin hieman överi, mutta mukaansa tempaava tarina. Aikuisten satu irtiotosta haaveilevalle.

kulttuuri kirjat
Kommentit (1)
  1. Tuo Panttivanki on jäänyt lukematta ja laitoin sen nyt lukulistalle. Kiitos vinkistä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *