Kesän kauneustsekkilista

Kesällä kannattaa päivittää omia meikki- ja ihonhoitorutiineja. Lämpö, kosteus ja aurinko tuovat erilaisia haasteita ja vaikutuksia iholle ja hiuksille, ja tutut rutiinit ja lempparituotteet eivät välttämättä toimikaan parhaalla tavalla.

Tässä pieni tsekkilista asioista, joita kannattaa huomioida:

Iho

  • muista viimeistään nyt aurinkosuoja! Mikään ei vanhenna ihoa kuten aurinko, ja auringon haitat ovat jo tuttuja meille kaikille, joten suojaa iho oikein. Aurinkosuojaa valitessa kannattaa suosia tuotteita joilla ei ole haitallinen vaikutus vesistöön, luonnonkosmetiikan fysikaalisen suojan sisältövät voiteet eivät kuormita kehoa eikä vesistöä, mm. Alga Mariksella on hyviä vaihtoehtoja.
  • vaihda voiteet kevyempiin. Talven suosikkivoiteet saattavat olla kesällä, lämmössä ja hikoillessa liian tuhtia tavaraa iholle, ja pahimmillaan tukkia ihoa huokosia. Tsekkaa onko suosikkivoiteestasi kevyempi emulsio tai geeli saatavilla.
  • kaappiin kannattaa hankkia aloe vera voidetta liikaa aurinkoa saaneelle iholle ja kutiavien hyönteisten puremien varalle.

Meikit

  • ripsiväri kannattaa vaihtaa vedenkestävään. Se pysyy siistimpänä kasvoilla hikoillessa, ja rannalla.
  • uskalla kokeilla kirkkaita ja raikkaita meikkisävyjä. Kesällä värit pääsevät oikeuksiinsa, ja päivettyneellä iholla sävyt jotka talvella voivat tuntua liian rohkeilta, toimivat paremmin. Turkoosit, siniset ja pastelliset karkkisävyt tekevät meikistä kesäisen.
  • tsekkaa meikkien koostumus (ja tarvittaessa päivitä ne kesään sopiviksi). Huomasin muutama kesä sitten, että talvella täydellinen suosikkiripsivärini jossa oli vahamainen koostumus, ei toiminut kesällä silmissäni lainkaan.

Hiukset

  • aurinko, järvivesi ja merivesi saattavat olla hiuksille aikamoinen koettelemus. Kannattaa muistaa syväpuhdistavan shampoon säännöllinen käyttö, lisätä hiusnaamioiden käyttöä, sekä suojata myös hiuksia auringolta.

Jalat

  • sandaalikaudella katse kiinnittyy jalkoihin. Jalkakylpy on paitsi rentouttava, mutta myös helppo keino pitää jalat kunnossa. Teen 15 minuutin jalkakylvyn sunnuntaisin. Laitan kylpyveteen desin omenaviinietikkaa, muutaman tipan eteeristä öljyä, esim laventelia, ja reilusti merisuolaa tai epsom-suolaa. Huuhtelen ja kuivaan jalat kylvyn jälkeen huolellisesti, ja voitelen lempparivoiteella.

Vartalo

  • käytän itseruskettavia koko kesän. Siksikin kuorin vartaloa säännöllisesti ja pyrin myös kuivaharjaamaan kropan ennen suihkua. Näin rusketus kuluu siististi pois, eikä aiheuta laikkuja. Kuorin kuorinta-aineella noin kerran viikossa, kuivaharjauksen teen päivittäin. Kosteutan vartalon päivittäin öljyllä, tämä pitää ihon pinnan sileämmän näköisenä, se myös edesauttaa itseruskettavaa pysymään iholla kauniimmin.
kauneus iho hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *