Keväiset kauneusrutiinit

Keväällä ja kesällä on hyvä huomioida ihon muuttuneet tarpeet, ja säätää omia kauneurutiinejaan. Talvella iho kaipaa suojaa ja hoitavuutta, kun sitä koetellaan pakkasilla ja viimalla. Kesällä paksut voiteet kannattaa vaihtaa kevyempiin, ja kuulostella mitä iho tarvitsee. Talvella öljyt ja voiteet ovat loistavia valintoja, mutta kesällä geelit ja suihkeet ovat omiaan kosteuttamaan ihoa.

Oma kauneusrutiinini pysyy askelten osalta samana: misellivesi, ruusuvesisuihke, seerumi, kosteusvoide,mutta tuotteiden koostumusta muutan kevyemmäksi. Kesällä en tarvitse yhtä hoitavia tuotteita, panostan enemmänkin ihon suojaamiseen ja siihen etteivät huokoset tukkiudu. Kuorin ihoa hellävaraisesti, mutta ahkerasti, hoitavat naamiot jätän talven varalle. Vahvoja kuorintoja, kuten AHA-happoja sisältäviä tuotteita kannattaa käyttää maltilla ja ehdottomasti iltaisin, iho on niiden jälkeen herkkä, ja se kannattaa suojata auringonvalolta huolellisesti.

Suojauksesta puheenollen…Viimeistään keväällä kannattaa ottaa käyttöön UV-suoja, jota olisi kyllä hyvä käyttää ympäri vuoden, niin hassulta kuin se Suomessa tuntuukin. Olen välillä luistanut UV-suojan käytössä, koska yksinkertaisesti voiteiden koostumus on ollut niin epämiellyttävä ja paksu. Onneksi löysin vihdoin kasvoille UV-suojan jota tekee mieli levittää iholle. Se on kevyt, heleyttävä ja luonnonkosmetiikkaa. Mossalla tuli valikoimiin tänä keväänä 30-suojakertoimelle varustettu voide kasvoille. Useimpina päivinä laitan vain tätä ja hieman peitevoidetta aluille jotka sitä kaipaavat. Ennustan tästä todellista kulttituotetta. Vaihdoin myös puhdistusgeelin Madaran Melting cleansing oiliin, joka poistaa meikin sekä aurinkovoiteet kasvoilta. Kuten totesin, kesällä oman ihoni suurin hoitohaaste on pitää huolta siitä, ettei ihohuokoset tukkeudu ja pitää epäpuhtaudet pois iholta.

Kaiken a ja o on sisäinen kauneus, ja kesälläkin ihoa voi tukea sen hyvinvoinnissa syömällä erityisesti ihosta huoltapitäviä ruokia. Hyvinvointi- ja kauneusguru Kimberly Snyderin mukaan erityisesti kauneutta ja ihon hyvinvointia tukevia ruoka-aineksia ovat mm. seuraavat:

Sitruunat
Sitruunan väitetään puhdistavan elimistöä, ja siksi sitä suositellaan juotavan lämpimän veden kanssa aamuisin. En tiedä pitääkö väite paikkaansa, mutta sitruunavesi on ollut vuosia osa aamurutiiniani. Sitruunavesi on pahaksi hampaiden kiilteelle, joten nauti vesi pillillä tai huuhtele hampaat heti vedellä.

Bataatti
Oranssi väri sen jo paljastaa, mutta bataatti sisältää betakaroteenia, A ja C vitamiinia, ja nämä suojaavat ihoa. Bataatti sisältää myös biotiinia joka aktivoi hiusten ja kynsien kasvua.

Mantelit
Mantelit sisältävät E-vitamiinia, joka suojaa ihoa ikääntymiseltä ja UV säteiltä.

Chiasiemenet
Hyviä omega-3 rasvahappoja ja runsaasti mineraaleja sisältävät chiasiemenet saavat ihon hehkumaan.

Ananas
Kauneusruokaa. Vähentää tulehduksia, puhdistaa ja tukee kollageenin tuotannossa.

Uskon, että ruokavaliolla on todella suuri merkitys hyvinvointiin, ja se näkyy ulkoisestikin. Kesällä parasta on, kun saa tuoreita kasviksia ja vihanneksia päivittäin, ja tuntuu että on niin helppo syödä tervellisesti ja monipuolisesti.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *