Kirjoitetaan kauneustrendit uusiksi

Maailma on pullollaan kauneustrendejä, ja täynnä tuotteita, jotka lupaavat kuulaan, sileän ja hehkuvan ihon. Toimenpiteitä laidasta laitaan, jotka muokkaavat, siloittavat, kohottavat, nuorentavat ja saavat hehkumaan.

Some puolestaan on tulvillaan filtteröityjä ja viimeisen päälle siloiteltuja kuvia. Kasvoja, joiden iho on kuin silkkiä. Miten monta kertaa olen ollut iloinen siitä, etten joutunut teini-iässä, pahimman aknen aallonharjassa katselemaan näitä kuvia. Oli tarpeeksi masentavaa katsoa lehdistä kuvia, joissa sentään vielä oli melko inhimilliset kasvot ihohuokosineen. En osaa edes kuvitella miten vaikeaa tällä hetkellä on etsiä omaa identiteettiään ja oppia sinuiksi sen peilissä näkyvän tyypin kanssa. Vaatimukset täydellisyydestä ovat menneet ihan kohtuuttomiksi.

Törmäsin Tiktokissa useamman kerran videoklippiin, jossa kerrotaan, että ihohuokoset, arvet ja juonteet ovat ihan normaaleja, koska ilmeisesti joku oli niiden näkemisestä hämmentynyt. Siis oikeasti, kertokaa nyt joku mulle, että tässä on jokin väärinkäsitys. En halua uskoa, että jollekin huippuunsa asti siloitellut ja filtteröidyt kuvat ovat muodostuneet todellisuudeksi.

Minusta on aika kirjoittaa kauneustrendejä uusiksi. Ihan meidän kaikkien hyvinvoinnin takia.

 1. Helli ja hoida ihoasi. Usein ihoa ja hiuksia käsitellään tosi kovakouraisesti. Hankaamalla ja hinkkaamalla. Opettele lempeät ja rakastavat otteet. Harjaa hiukset rauhallisesti. Sivele kasvovoide ajatuksella ja kevyin liikkein. Anna tekojen lähteä lempeydestä ja ilosta.
 2. Katso itseäsi lempeydellä. Sieltä peilistä katsoo ihana tyyppi. Sun paras kaveri. Mieti hetki miten katsot rakkaitasi, ethän varmasti katso heitä vikoja etsien. Miettien, että kyllä mä tuota rakastaisin enemmän jos sillä olisi pulleammat huulet, tai sileämpi otsa. Et, vaan rakastat heitä sellaisena kun he ovat. Yritä opetella sama itsesikin kohdalla.
 3. Iloitse siitä että näytät omalta itseltäsi. Nykyään kun selaa somea, ei meinaa aina tunnistaa ihmisiä. On niin paljon samannäköisiä, toki hurjan kauniita ihmisiä, mutta tuntuu, että he ovat ostaneet piirteensä samasta kaupasta. Eikö loppujen lopuksi ole aika kivaa näyttää just omalta itseltä, eikä keneltäkään muulta?
 4. Keskity löytämään itsellesi sopivat jutut. Nuorempana yritin hirveästi meikata samalla tavalla kun joku toinen, koska se oli niin se juttu. Tai käyttää vaikka väkisin jotain trendiä, koska olisi ollut niin kamala olla ”epätrendikäs”, huolimatta siitä miten huonosti se sopi minulle. Aah, myönnetään, että siitä on syntynyt hauskoja muistoja ja ehkä muutama ikimuistoinen kuvakin, mutta tiedän nyt paremmin, että ruskea huulipuna ei todellakaan mun juttu…
 5. Unohdetaan se täydellisyys. Se on ihan hirveän typerä sana. Mikä ikinä on täydellistä? Joku ohi kiitävä hetki? Kannattaako sellaista tavoitella. Mitä sitten jos rajaukset meni vähän sinne päin, tai huulipuna ei ole täydellisesti levitetty. Yksikään elämäni parhaista, arvokkaista, tärkeistä tai ikimuistoisista hetkistä ei ole liittynyt siihen, että meikkini tai ulkonäköni olisi ollut millään tavalla täydellinen.
 6. Hyvä olo näkyy ulospäin. Ihan kamala ja loppuunkulunut klisee, mutta ehkä tätä toitotetaan siksi niin paljon, että se on totta. Mikään tuote tai hoito ei korvaa sitä, mitä sisäinen tasapaino saa aikaan. Riittävä liikunta, lepo ja hyvä ruoka lyö laudalta ihan minkä tahansa primerin tai ripsarin koska tahansa.
Kommentit (2)
 1. vilhelmiina hellstén
  9.4.2021, 16:11

  Olisinpa lukenut tämän juuri silloin teini-/lukio-ikäisenä, kun pienetkin näpyt piti piilottaa kamalalla paksulla ja vääränlaisella peitepuikolla, joka tietenkin tukki ihoa entisestään. Ihana postaus, toivon että monet nuoret näkee ja lukee tämän, ja ennen kaikkea rohkaistuu näiden sanojen kautta! <333

  1. Ihanasti sanottu! Toivon kanssa, että mahdollisimman moni kokisi postauksen kuten sinä <3!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *